Wat kun je verwachten van The 1975 op Best Kept Secret 2023?

the 1975
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Best Kept Secret 2023 trapt de eerste dag knallend af, met onder andere een optreden van The 1975. Volgens velen is de band een goede kandidaat voor de headliner spot, maar ze zullen het deze editie moeten doen met een plek eerder op het hoofdpodium. Dit is wat we kunnen verwachten van The 1975 op Best Kept Secret 2023.

Al 10 jaar is The 1975 op de festivalposters te vinden, en steeds weten de Britten weer een trede omhoog te klimmen. De band heeft nog een nieuw gevoel over zich heen hangen, maar is ondertussen niet meer uit het festivallandschap weg te denken. Des te meer reden om even lekker op te warmen voor het optreden op Best Kept Secret, en de verwachtingen op een rijtje te zetten.

Dansend een traantje wegpinken

Ondanks de energieke sfeer is er ook ruimte voor intieme momenten tijdens de optredens van The 1975. De bandleden staan erom bekend dat ze emotionele ballads en introspectieve nummers brengen, waarbij de teksten en muziek zelf het publiek bij de gevoelige snaar weten te raken. Maar dit alles gebeurt wel terwijl je voeten en benen aan het dansen geslagen zijn.

the 1975
Photo: Ben Houdijk

Matty Healy

Of The 1975 gaat knallen, hangt vooral van één man af: Matty Healy. De excentrieke frontman weet vaak heel zijn gevoel in de nummers en het optreden te leggen. Daardoor hangt het publiek, en dan met name de vrouwelijke fans, aan zijn lippen. Dromerig staart hij voor zich uit, en weet hij de verhalen die in de songs schuil gaan op het publiek over te brengen.

Verandering van spijs…

The 1975 is altijd op zoek naar vernieuwing en experimentele elementen in hun muziek. Dit blijft natuurlijk niet beperkt tot de platen en komt er ook bij de live-optredens uit. Improviseren, nummers verlengen of nieuwe arrangementen uitproberen. Het kan zo allemaal de revue gaan passeren in Hilvarenbeek. Dit soort onvoorspelbare elementen zorgen toch net voor dat extra randje.

Voor ieder wat wils

The 1975 heeft een indrukwekkend repertoire opgebouwd, variërend van aanstekelijke pophits tot experimentele nummers. Tijdens hun optredens schuwen ze dan ook niet om een goede mix hiervan voor te schotelen. De setlist bestaat altijd wel uit een combinatie van alle albums, en voor elke fan zit er wel wat moois tussen. Als het niet allemaal al mooi is.

Het optreden van The 1975 gooit energie, visuele pracht en emotionele verbinding door elkaar, om zo een heerlijk concert neer te zetten. Een show die vooraf al met stift omcirkeld kan worden, en je niet mag missen als je op Best Kept Secret 2023 bent!

Best Kept Secret 2023

Uiteraard zijn er naast deze Britse band ook genoeg andere acts zien op Best Kept Secret 2023. In het weekend van 9, 10 en 11 juni staan ook The Chemical BrothersOscar and the Wolf en Aphex Twin op het podium. De line-up is ondertussen compleet en de dagindeling is bekend. Het festival in Hilvarenbeek is nog niet uitverkocht. Voor € 265,- ben je een heel weekend welkom op het festival en mag je ook je tentje opzetten. Blijf je liever niet kamperen? Dan mag je voor € 250,- drie dagen naar binnen. Kom je voor alleen voor The 1975? Dagkaarten gaan voor € 129,- over de digitale toonbank.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.