Deze week brengt Muse het achtste studioalbum Simulation Theory uit. Aankomende festivalzomer is de band te bewonderen op onder andere op Rock Werchter. Tijdens de shows zullen Matt Bellamy en zijn band waarschijnlijk veel nieuw werk gaan spelen, maar welke tracks wil jij eigenlijk horen?

Na Drones en de bijbehorende wereldtour is het een even stil geweest rondom Muse. Maar niet voor niks, want de fans mogen deze week nog rekenen op een splinternieuwe langspeler. Hebben de reeds uitgebrachte nieuwe nummers zich inmiddels bij je favorieten geschaard?

Stem op de allerbeste tracks

Deze week kun je kiezen uit talloze parels uit het oeuvre van (24 jaar) Muse. Heb jij echte favorieten? Laat het ons nu weten in onderstaande poll. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, ontbrekende nummers toevoegen of zelfs een heel album overslaan. Zolang je maar niet vergeet bij elke slide op de stembutton te drukken. Go!

Muse

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven studioalbums uitgebracht en daarvan miljoenen exemplaren. Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer twee jaar geleden; in 2016 deed Muse Lowlands aan. Gelukkig komen ze komend seizoen weer naar Europa en zijn ze dus onder andere te bewonderen op Rock Werchter.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018 Sfeer

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets gaan op 26 oktober in de verkoop. Met de bevestigingen van MuseThe Cure, P!nk en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.