Sting een maand na Pinkpop 2019 naar Duits jazzfestival

975
Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Sting staat op 10 juli op het Duitse Jazzopen Stuttgart 2019. Dit is het eerste festival voor de zanger, waardoor hij een goede kanshebber is voor andere festivals, zoals Pinkpop.

Begin vorig jaar zei Pinkpopdirecteur Jan Smeets nog dat hij bezig was Stings band The Police samen te krijgen voor een optreden op Pinkpop 2019. Een maand geleden liet Smeets echter weten dat The Police toch niet komt. Nu blijkt dat Sting aankomende zomer zelf wel een Europese tour doet met ook festivalshows, zou het zomaar kunnen dat hij ook een bezoek aan Landgraaf brengt, weliswaar zonder The Police.

Sting is niet de enige bekendmaking voor Jazzopen Stuttgart. Ook Bob Dylan, Parov Stelar en Jamie Cullum & LP zijn te bewonderen op het Duitse jazzfestival.Voor Bob Dylan is dit niet de eerste festivalshow. De Amerikaan staat ondertussen al op British Summer Time, wat plaatsvindt op 12 juli. Voor Sting en Parov Stelar is dit wel het eerste Europese festival in 2019.

Es ist soweit! ??? Mit einem Paukenschlag präsentieren wir 4 von 5 Schlossplatz-Tage der jazzopen 2019: ►► Bob Dylan…

Geplaatst door jazzopen stuttgart op Donderdag 29 november 2018

De kaartenverkoop voor dit festival is gister om 11 uur al in de voorverkoop gegaan. Wil je graag een ticket bemachtigen klik dan hier. Al naar gelang de artiest, heeft elke dag een andere prijsklasse. Voor een kaartje betaal je gemiddeld zo’n € 68,-.

De dagen waarop Bob Dylan, Sting, Parov Stelar en Jamie Cullum & LP staan gepland, zijn momenteel al uitverkocht. Wil je toch nog een kaartje bemachtigen? Ga dan klaarzitten op maandag 3 december om 10 uur.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Sting

Foto: Eric Ryan Anderson

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterren bestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977, samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers, The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat. In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger vorig jaar nog in een uitverkochte AFAS Live.

Jazzopen Stuttgart 2019

Jazzopen Stuttgart is een Duits jazzfestival dat is opgericht in 1994 en jaarlijks plaats vindt in Stuttgart. Het festival duurt tien dagen, 5 juli tot en met 14 juli. Naast jazz, zijn er ook nog andere genres van muziek te beluisteren, namelijk: rock, pop, soul en blues. Jaarlijks komen er z’n 40.000 bezoekers naar het festival. Voor meer informatie kun je terecht op hun officiële website.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.