4

Jan Smeets: Geen Coldplay of The Police op Pinkpop 2019

Photo: Atlantic

Zowel Coldplay als The Police staan niet op Pinkpop 2019. Dat heeft Jan Smeets in gesprek met Giel Beelen op Radio Veronica laten weten. Fleetwood Mac is de eerste headliner en tevens afsluiter van Pinkpop 2019. 

Jan Smeets liet begin 2017 al weten met The Police bezig te zijn en meer dan een jaar later stond die vraag nog steeds uit. Maar de vraag is inmiddels met een ‘nee’ beantwoord: “Nee, dat gaat echt niet gebeuren. Ik heb me daar zwaar aan vergist.”

Smeets vertelt met het management te hebben geluncht en dat daar duidelijk is geworden dat er tussen drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers “grote heibel” is.

Over Coldplay weet de festivaldirecteur te zeggen: “die staan 100 procent zeker niet op het programma”. Over andere namen wil Smeets niks kwijt. Ook op de vraag of The Cure op het affiche staat, wil hij niet reageren.

Benieuwd naar de andere mogelijke headliners? Kijk hier voor een overzicht van de laatste geruchten. Jullie lieten doormiddel van de Festival Wishlist al weten hoe de jubileumeditie van 2019 er uit moet zien.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubilieumeditie van volgend jaar is tot op heden weinig bekend. Slechts één headliner: Fleetwood Mac. Het festival vindt in ieder geval plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop keek daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten. Dat lijkt er niet meer van te komen, nadat het festival gisteren de festivaldatum onthulde.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.