Father John Misty op tournee tijdens Lowlands en Pukkelpop 2019

Foto: Ben Houdijk (Best Kept Secret 2018)

Father John Misty gaat met zijn tour langs Paredes de Coura 2019. Het Portugese festival overlapt met Lowlands en Pukkelpop, wat mogelijkheden creëert voor de line-ups.

Tot nu toe heeft Father John Misty nog geen Nederlandse of Belgische festivalshow voor 2019 aangekondigd. Een bezoekje aan Lowlands of Pukkelpop na Portugal behoort dus zeker tot de mogelijkheden. In 2018 stond hij wel op TakeRoot festival.

Father John Misty

Josh Tillman – beter bekend als J. Tillman of Father John Misty – is een Amerikaans multitalent. Tillman kan zowel met drums, gitaar en zijn eigen stem goed uit de voeten. Sinds 2004 brengt hij als J. Tillman diverse soloalbums uit, maar hij is zeker niet te beroerd om zich bij andere artiesten te voegen. Zo was Tillman van 2008 tot 2012 drummer van Fleet Foxes. Na zijn carrière bij Fleet Foxes ging de Amerikaan solo verder onder de naam Father John Misty. Sindsdien heeft hij drie albums afgeleverd, waarvan God’s Favorite Customer (2018) de meest recente plaat is.

Paredes de Coura 2019

© Hugo Lima

Paredes de Coura 2019 vindt plaats van 14 t/m 17 augustus. Het is een van de grootste rockfestivals in Portugal. De eerste editie vond plaats in 1993. Het festival mocht sindsdien artiesten als Foo Fighters, Nick Cave & the Bad Seeds, Bauhaus en Morrissey verwelkomen. Vorig jaar schitterden onder meer Arcade Fire, Slowdive, Fleet Foxes and King Gizzard & The Lizard Wizard op het podium. Meer informatie over het festival vind je op de website.