Father John Misty naar TakeRoot Festival

De eerste reeks bevestigingen voor TakeRoot Festival bevat meteen mooie namen. Niemand minder dan Father John Misty is toegevoegd aan het affiche van het Groningse festival. 

Het nieuws van zijn optreden verschijnt kort na de aankondiging van zijn nieuwe albumGod’s Favorite Customer verschijnt op 1 juni, niet ver voor zijn optreden op Best Kept Secret 2018. Voor wie tegen 10 juni de teksten nog niet kent, kan dus begin november wél meezingen op TakeRoot Festival in Groningen. Voor het Americana-festival zijn inmiddels ook onder andere Trampled by Turtles en Chuck Prophet aan de line-up toegevoegd.

Father John Misty

Josh Tillman – beter bekend als J. Tillman of Father John Misty – is een Amerikaans multitalent. Tillman kan zowel met drums, gitaar en zijn eigen stem goed uit de voeten. Sinds 2004 brengt de beste man als J. Tillman diverse soloalbums uit, maar is hij zeker niet te beroerd om zich ook naast andere artiesten te voegen. Zo was Tillman van 2008 tot 2012 drummer van Fleet Foxes.

Na zijn carrière bij Fleet Foxes gaat de Amerikaan solo verder onder de naam Father John Misty. Sindsdien heeft hij drie albums afgeleverd, waarvan Pure Comedy (2017) de meest recente plaat is. In de tussentijd is hij ook alweer bezig met een nieuwe plaat die op 1 juni 2018 gaat verschijnen.

TakeRoot Festival

Op 3 november staat concertzaal de Oosterpoort in Groningen helemaal in het teken van de ‘Past, Present, and Upcoming American Music’. Het festival is dit jaar toe aan zijn 20e editie en presenteert daarmee 25 artiesten binnen het genre Americana. Tickets voor het festival zijn inmiddels in de verkoop gegaan, en scoor je voor 52.50 (excl) via de website van de Oosterpoort.