Nieuwsoverzicht 07-12: Travis Scott voor WOO HAH! 2019, Editors, Thom Yorke en meer

Travis Scott

De bevestigingen in de festivalwereld vliegen je om de oren. Daarom brengen we je in het nieuwsoverzicht iedere dag op de hoogte van het laatste nieuws. Vandaag lees je onder andere over de eerste namen voor WOO HAH!, Thom Yorke naar NOS Alive en Lana del Rey op Super Bock Super Rock festival.

WOO HAH! 2019 onthult eerste namen

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

WOO HAH! 2019 maakt vandaag de eerste lading namen bekend. Onder andere Travis Scott en BROCKHAMPTON zijn op het festival te vinden. Het festival vindt dit jaar van 12 tot en met 14 juni plaats op het evenemententerrein van Safaripark Beekse Bergen. Travis Scott werd eerder ook bevestigd voor Wireless festival.

Benieuwd naar alle andere bevestigingen? Lees dan hier verder.

Father John Misty op tournee tijdens Lowlands en Pukkelpop 2019

Foto: Ben Houdijk (BKS 2018)

Goed nieuws voor fans van Father John Misty. De singer-songwriter staat op 16 augustus op het Portugese Paredes de Coura. Het optreden wordt dus gegeven in het zelfde weekend als Lowlands en Pukkelpop. Dat biedt dus ook mogelijkheden voor de fans in de lage landen.

Thom Yorke naar NOS Alive 2019

Foto: Christian Hedel/Lollapalooza Berlin 2016

Met de aankondiging voor NOS Alive 2019 is het eerste festival voor Thom Yorke een feit. De frontman van Radiohead is daarmee direct ook kanshebber voor een plekje op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Thom Yorke voegt zich bij onder andere The Cure, Bon Iver en Tash Sultana, die eerder al werden bevestigd.

Vampire Weekend week na Rock Werchter op Open’er 2019

vampire weekend 2017

Vampire Weekend is deze festivalzomer terug in Europa. De band wordt vandaag aangekondigd door het Poolse Open’er. Daarmee maakt de band meteen kans op een plekje op het affiche van Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Vampire Weekend voegt zich bij onder andere The 1975 en Travis Scott.

Lana del Rey op Super Bock Super Rock 2019

Lana del Rey geeft komende zomer een optreden op Super Bock Super Rock 2019 in Portugal. Het is het derde festival wat een optreden van de zangeres aankondigd. Eerder werd zij ook al bevestigd voor FIB Benicàssim 2019 en voor Tinderbox 2019. Daarnaast geeft ze, midden in de festivalzomer, ook nog een optreden in Dublin.

Foals naar INmusic Festival 2019

INmusic Festival 2019 maakt vandaag de komst van headliner Foals bekend. De band is daardoor kanshebber voor een festivaloptreden in de Benelux. Het Britse vijftal voegt zich in Kroatië bij The Cure. INmusic Festival vindt plaats van 24 tot en met 26 juni in Kroatië. Foals is door deze bekendmaking nu kanshebber voor onder andere Rock Werchter, Pinkpop en Down The Rabbit Hole.

Meer lezen over deze aankondiging? Kijk dan hier.

Armin van Buuren en meer naar Balaton Sound 2019

Balaton Sound 2019 treedt vandaag naar buiten met de eerste lading namen. Onder meer Armin van Buuren, Marshmello en Paul Kalkbrenner zijn aankomend jaar te bezichtigen aan het Hongaarse Balatonmeer. Balaton Sound won vorig jaar nog een Festival Award voor ‘Beste Logistiek’

Alle andere bevestigingen voor Balaton Sound 2019 kun je hier vinden.

Eerste festival voor New Order

Release Festival in Athene maakt vandaag de komst van New Order bekend. Het is de eerste Europese festivalshow voor de groep. De band geeft ook nog een optreden in Dublin op zondag 7 juli. New Order voegt zich bij onder andere Iggy Pop en Disturbed, zij werden eerder al aangekondigd voor Release Festival in Athene.

Voor meer informatie over deze bevestiging kun je op Festileaks International terecht.

Main Square Festival 2019 onthult Editors, Martin Garrix en meer

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De eerste namen van Main Square Festival zijn binnen. Onder andere Editors, Martin Garrix en Christine and the Queens reizen af naar Arras, Frankrijk. Alle nieuwe namen voor het Franse festival zijn meteen kanshebber voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Het Belgische festival vindt een week voor het Franse festival plaats en Down The Rabbit Hole in hetzelfde weekend.

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.