Het beste van week 52: nieuwe tour Van Halen, de Festileaks Top 100 en meer

christine and the queens
Foto: Chris Stessens

In de laatste week van het jaar gebeurt er meer dan alleen uitbuiken van kerstdiners en het maken van goede voornemens voor het komende jaar. Zo was er deze week weer gewoon festivalnieuws, keken we naar de bijzondere band tussen Pearl Jam en Pinkpop en onthulden we onze Top 100 van 2018! 

1. De Festileaks Top 100 van 2018

Ook bij Festileaks ontkomen we er niet aan: eindejaarslijstjes. De hele redactie heeft de koppen bij elkaar gestoken en dagenlang gekibbeld, gedebatteerd en onderhandelt om te bepalen hoe de lijst er uit zou komen te zien. Het is dan ook lastig om van de vele albums en singles die het afgelopen jaar zijn uitgekomen er maar honderd te selecteren.

2. Pinkpop Loves Pearl Jam

2018 was het jaar dat Pearl Jam na vele jaren weer het podium in Landgraaf betrad. In de weken voor dit optreden is het verhaal van het legendarische optreden in 1992 tot in den treuren herhaald, en daarom koos Eddie Vedder ervoor het tijdens de show nog eens te vertellen. Maar er is meer dan alleen de befaamde sprong wat de band en het festival met elkaar verbindt.

3. Van Halen op tour in originele bezetting in 2019

Gelukkig bestond week 52 uit meer dan alleen terugblikken op oude gebeurtenissen en het afgelopen jaar. Zo was een van de grotere berichten deze week het nieuws dat Van Halen in 2019 hoogstwaarschijnlijk weer met de originele bezetting zal gaan touren. David Lee Roth deed deze uitspraak tijdens een interview en wist al een en ander los te laten over een groot optreden.

4. Christine & The Queens naar Doctor Music Festival

De populaire act Christine & The Queens kan weer een datum aan haar tourschema toevoegen. De band speelt op het Spaanse Doctor Music Festival, dat maar één week na Down The Rabbit Hole plaatsvindt. Dat kan betekenen dat de groep eerst de Groene Heuvels aandoet alvorens naar Spanje te vertrekken.

5. Nieuwe namen voor INmusic Festival

We blijven in de geruchtensfeer met de bevestiging van de Zweedse indieband Peter Bjorn And John voor INmusic Festival in Kroatië. Net als Doctor Festival vind INmusic plaats rond de data van Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Het zou dus goed kunnen dat de Scandinaviërs na hun show in Kroatië ons land met een bezoekje zullen vereren.

6. Waarom Kanye weer de planken op moet in 2019

Naast terug- en vooruit blikken is er ook ruimte om te blijven dromen. Een van die dromen voor 2019 is dat Kanye (of is het nou Ye?) het komende jaar weer van zich zal laten horen op festivals. En als die festivals dan ook nog in Europa zouden zijn zou dat al helemaal geweldig zijn. In het artikel leggen we uit waarom zelfs de sceptici blij zouden moeten zijn als deze man in 2019 ons verblijd met een optreden.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!