‘Ben Howard naar Lollapalooza Berlin 2019’

Ben Howard
Foto: Kamiel Scholten

Staat Ben Howard aankomende zomer voor de tweede keer op rij op Lollapalooza Berlin? De zanger voegde onlangs het festival toe aan zijn evenementenpagina.

Op de Facebookpagina van Ben Howard valt te zien dat Lollapalooza Berlin dit jaar opnieuw tot zijn aankomende evenementen behoort. Keert de zanger na zijn optreden vorig jaar begin september weer terug op de Berlijnse festivalweide? Dat zou met recht opvallend genoemd kunnen worden.

Er dient dan ook wel een slag om de arm te worden gehouden bij deze ‘aankondiging’. Hoewel de datum zou kunnen kloppen, verwijst het evenement niet naar de officiële Facebookpagina van Lollapalooza Berlin 2019. Verder is er op zowel de kanalen van Lollapalooza Berlin, als die van Ben Howard niets te vinden over de bevestiging. Is de toevoeging van het evenement een foutje geweest? De tijd zal het ons moeten leren.

Mochten de gegevens toch blijken te kloppen, dan zou Ben Howard de eerste naam voor Lollapalooza Berlin 2019 zijn. Het zou tevens het eerste festivaloptreden van de Brit voor 2019 betekenen.

Ben Howard

Ben Howard
Ben Howard, @Kamiel Scholten Fotografie

Met zijn debuutalbum Every Kingdom heeft Ben Howard zichzelf volledig op de kaart gezet in de singer-songwriter-scene. Dit was mede te danken aan het succes van nummers als ‘Keep Your Head Up’ en ‘The Fear’. In het najaar van 2014 verscheen zijn tweede album, I Forget Where We Were. Met dat album stond hij in 2015 op onder andere Lowlands en Glastonbury.

Na die tour richtte de Brit zich op het project A Blaze of Feather, maar is inmiddels onder zijn eigen naam weer teruggekeerd op het hoogste podium. Met het nieuwe album Noonday Dream stond hij vorig jaar onder meer op Rock WerchterMad Cool Festival en Lollapalooza Berlin.

Lollapalooza Berlin 2019

Photo: Woody Woodsn (Lollapalooza Berlin 2018)

Dit jaar viert Lollapalooza Berlin haar vijfjarige jubileum. Op 7 en 8 september vindt het festival wederom plaats rondom het Berlijnse Olympiastadion en Olympiapark. Tickets voor het festival zijn al een tijdje in de verkoop. Voor € 139.- geniet je van twee dagen festivalplezier. Voor meer informatie check je de officiële festivalwebsite.

Vorig jaar stonden onder meer The Weeknd en Kraftwerk op het festival. Benieuwd hoe bezoekers Lollapalooza Berlin ervoeren? Lees dan snel het festivalrapport terug.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2024

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 7-8 september 2024
Line-up
Sam Smith
Martin Garrix
Burna Boy
Tickets Kopen