Eerste Belgische festival voor Triggerfinger in 2019

Triggerfinger
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het eerste festival op eigen bodem voor Triggerfinger is bekend. De band rondom zanger Ruben Block staat zaterdag 8 juni op de planken van Gladiolen 2019.  

Met dit nieuws worden de geruchten over meer festivals van de Belgen alsmaar sterker. In de maanden juli en augustus staat er al een tweetal festivals in Frankrijk en Roemenië gepland, dus het lijkt erop dat de rockband een grote festivalzomer tegemoetgaat.

Naast Triggerfinger kondigde de organisatie van Gladiolen 2019 nog veel meer acts aan. Onder andere Heideroosjes, K’s Choice en Arsenal staan dit jaar op het Belgische festival. Bekijk in de onderstaande Facebookpost de volledige aankondiging:

Triggerfinger

Triggerfinger
Photo: Diego Franssens

Ruben Block, Paul ‘Lange Polle’ Van Bruystegem en Mario Goossens vormen al sinds 2003 het duivelse trio van Triggerfinger. De grote Belgische doorbraak kwam er in 2010 met de hit ‘All This Dancin’ Around’. De band stond de eerste twaalf weken van het jaar onverstoord op nummer 1 van De Afrekening van Studio Brussel. In Nederland werden de heren vooral bekend met hun cover van ‘I Follow Rivers’, gespeeld op gitaren en twee kopjes. In 2018 was de rockgroep op verschillende festivals te zien, waaronder Pinkpop en Lokerse Feesten.

Gladiolen 2019

Gladiolen 2019 is een festival dat plaatsvindt in het Belgische Olen op 7 en 8 juni. Onder andere Triggerfinger, K’s Choice en Heideroosjes staan op het affiche. Tickets gaan vanaf 5 januari 10:00 uur in de verkoop voor een prijs van € 40,-. Voor meer informatie en voor de ticketverkoop kun je een kijkje nemen op de officiële website.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel