Eerste festival voor Massive Attack in 2019

Massive Attack

Massive Attack maakt zijn eerste festivaloptreden in 2019 bekend. In april staat de Britse band op de planken van het Mexicaanse Festival Ceremonia. De kans is hiermee aanwezig dat de groep in de zomer opnieuw de oversteek maakt naar Europa.

Voor de liefhebbers van Down The Rabbit Hole komt dit nieuws als geroepen. In 2017 stonden de Engelsen op het programma van dit festival, maar de gehele Europese tour van Massive Attack werd uiteindelijk gecanceld. Daarmee kwam dus ook de show in Ewijk te vervallen. Vorig jaar stonden de triphoppers nog op de affiches van onder meer Roskilde, Open’er en Electric Picnic, maar Nederland werd niet aangedaan. Mogelijk volgt er dit jaar een nieuwe kans.

Naast Massive Attack zijn de afgelopen dagen ook acts als Aphex Twin en Modeselektor aangekondigd door de organisatie. Alle bekendgemaakte namen van Festival Ceremonia vind je in de onderstaande video:

Massive Attack

Massive Attack is een triphopgroep uit de Britse plaats Bristol. De band is in 1988 opgericht door Robert del Naja (3D), Grant Marshall (Daddy G) en Andrew Vowles (Mushroom). In 1991 brachten de heren het debuutalbum Blue Lines uit met daarop monsterhit ‘Unfinished Sympathy’. De EP Ritual Spirit uit 2016 is het laatste wapenfeit van de Engelse groep.

Festival Ceremonia

Festival Ceremonia is een Mexicaans festival, dat plaatsvindt op 6 april in Toluca. Dit jaar staan onder meer Massive Attack, Aphex Twin en Modeselektor op het affiche. Voor meer informatie over dit festival kun je terecht op de officiële website.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel