Electric Picnic 2018 strikt Massive Attack, Kendrick Lamar en meer

Massive Attack

De eerste namen voor Electric Picnic 2018 zijn bekend. Onder meer Massive Attack, Kendrick Lamar en N.E.R.D zijn te zien op het Ierse festival.

Maar daar houdt het niet bij op. Daarnaast geven Dua Lipa, Ben Howard, CHVRCHES en vele anderen acte de présence op Electric Picnic 2018. Alle bevestigingen vind je op onderstaande poster.

Het Ierse festival vindt slecht twee weekjes na Lowlands en Pukkelpop plaats. Dit resulteert in drie festivals die vaak enkele namen delen. Dat is ook dit jaar weer het geval. Zo zijn onder meer N.E.R.D en Dua Lipa te vinden op het Lowlands-terrein, terwijl rapper Kendrick Lamar zowel naar Lowlands als Pukkelpop afreist. Maken nog meer acts van bovenstaande poster de oversteek?

Massive Attack

Massive Attack is een triphop groep uit de Britse plaats Bristol. De band is in 1988 opgericht door Robert del Naja (3D), Grant Marshall (Daddy G) en Andrew Vowles. (Mushroom) In 1991 bracht Massive Attack het debuutalbum ‘Blue Lines’ uit met daarop monsterhit ‘Unfinished Sympathy’. De EP ‘Ritual Spirit’ uit 2016 is het laatste wapenfeit van de Britse band. Met deze plaat deden ze een nagenoeg uitverkochte Europese tour.

In 2017 zou de band onder meer te zien zijn op Down The Rabbit Hole. Dat optreden ging helaas niet door. Of de band dit jaar wel een show in Nederland doet is nog niet duidelijk. Wel sluit Massive Attack Les Ardentes af.

Electric Picnic 2018

Electric Picnic 2018 vindt plaats van 31 augustus tot en met 2 september in het Ierse Stradbally. Kendrick Lamar, Massive Attack en N.E.R.D mogen zich headliners noemen van de aankomende editie. Tickets voor het festival zijn inmiddels in de verkoop. Voor drie dagen festivalplezier leg je ongeveer € 250,- neer. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.