Elbow en meer naar Rock Werchter 2019

Onder meer Elbow en New Order spelen komende zomer op de weide van Rock Werchter 2019. Dat maakte de organisatie zojuist bekend. 

Naast de bovenstaande namen staan ook de volgende acts op het Belgische festival:

  • Elbow
  • New Order
  • Charlotte Gainsbourg
  • Janelle Monáe
  • Khruangbin
  • Brockhampton
  • The Good, The Bad & The Queen
  • Angèle
  • Mac DeMarco
  • $uicideboy$

Eerder meldde het festival al dat onder andere The Cure, P!nk, Muse, Florence & The Machine, Tool en Mumford & Sons de Werchterse weide gaan betreden. Na de aankondiging van vandaag begint de line-up voor de 45e editie nog verder vorm te krijgen. Check de volledige line-up hier.

Elbow

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Elbow is een graag geziene gast op festivals. De Britten brachten al zeven studioalbums uit, waarvan The Seldom Seen Kid en Build a Rocket Boys! de bekendste zijn. Het nieuwste, Little Fictions, is zonder oud-drummer Richard Jupp opgenomen. Hij verliet de band in 2016. De sympathieke frontman Guy Garvey weet als geen ander hoe je een publiek voor je wint. Met zijn komische opmerkingen tussen de prachtige nummers door, is het een genot om naar de band te mogen kijken. Nummers als ‘One Day Like This’, ‘Grounds for Divorce’ en het ingetogen ‘Lippy Kids’ zijn de laatste jaren uitgegroeid tot ware festivalanthems.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer The Cure, P!nk, Muse, Florence & The Machine, Tool en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival. Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €127. Combitickets vanaf €292. Kopen