Kings of Leon, Franz Ferdinand en anderen naar FIB Benicàssim 2019

Een serie bevestigingen voor het Spaanse FIB Benicàssim. Onder andere Kings of Leon geeft een optreden op het festival. Voor de Amerikaanse rockband is het de eerste Europese festivalbevestiging.

Naast Kings of Leon zijn ook Franz Ferdinand, George Ezra en Jess Glynne toegevoegd aan de affiche. Eerder werd de komst van Lana Del Rey en The 1975 al bekendgemaakt. Check de volledige rij bevestigingen hier:

 • Kings of Leon
 • Franz Ferdinand
 • George Ezra
 • Jess Glynne
 • You Me At Six
 • Gorgon City
 • Ezra Furman
 • Yellow Days
 • Carolina Durante
 • DJ Seinfeld
 • Superorganism
 • The Big Moon
 • Sea Girls
 • Alien Tango
 • Bifannah
Benicàssim 2019

Kings of Leon

Kings Of Leon
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

De drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill vormen samen met hun neef Matthew Followill de Amerikaanse rockband Kings Of Leon. Na de hit ‘Sex on Fire’ in 2008 brak de band al snel door en volgden hits als ‘Use Somebody’ en ‘Pyro’. Ze gaven festivaloptredens op onder andere Coachella, Rock Am Ring en Sziget. De band speelde in 2017 voor het laatst in de Benelux. Toen gaf de groep optredens op Pinkpop en Rock Werchter. Hangt er met de bevestiging voor FIB Benicàssim een nieuwe Europese tournee in de lucht?

FIB Benicàssim 2019

Photo: FIB Benicassim 2018

FIB Benicàssim 2019 vindt plaats van 18 t/m 21 juli in Benicàssim aan de Middellandse Zee in Spanje. Voor komende zomer is de komst van onder andere Lana Del Rey, Kings of Leon en The 1975 bevestigd.
Voor meer informatie over het festival bezoek je de website.

Vorig jaar betraden onder meer The Killers, Pet Shop Boys en Liam Gallagher het podium in Benicàssim. Benieuwd hoe de afgelopen editie door de bezoekers werd ervaren? Lees dan hier ons festivalrapport.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam