Red Hot Chili Peppers naar Summer Sonic 2019

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Red Hot Chili Peppers geeft een optreden op het Japanse festival Summer Sonic. De groep is daardoor in het tweede weekend van augustus uitgesloten voor Europese festivals.

Red Hot Chili Peppers is de eerste bekendmaking voor Summer Sonic. Ook is het voor de mannen van Red Hot Chili Peppers de eerste festivalshow. Vooralsnog is het onduidelijk of de band ook Europa gaat verblijden met nieuwe optredens.

Voor Lowands- en Pukkelpopgangers is het altijd schrikken als Summer Sonic nieuwe artiesten aankondigd: de festivals vallen namelijk in hetzelfde weekend. Door de grote afstand is het onwaarschijnlijk dat acts zowel op Summer Sonic als Lowlands en Pukkelpop staan.

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Red Hot Chili Peppers is een band die eigenlijk geen introductie behoeft. Met tal van hits als ‘Californication’, ‘Under the Bridge’, ‘Otherside’ en ‘Snow (Hey Oh)’ in het repertoire, kent iedereen wel iets uit hun oeuvre. Het laatste album van de band stamt uit 2016, maar er is een opvolger op komst. Dit wordt het derde album met gitarist Josh Klinghoffer, die in 2011 John Frusciante verving.

De band was in 2016 voor het laatst op Nederlandse grond te bewonderen. Toen werden Pinkpop en de Ziggo Dome plat gespeeld. Ook Rock Werchter en Reading/Leeds konden op een knallend optreden rekenen. Dat de Peppers nog altijd een fantastische liveband is bleek uit het behalen van de 4e plek in de Festivalacts Top 100.

Summer Sonic 2019

Summer Sonic 2019 vindt plaats op 16,17 en 18 augustus. Het festival heeft twee locaties: eentje in Tokyo, en eentje in Osaka. Het festival weet ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Zo stonden vorig jaar onder andere Chance the Rapper, Beck, Queens of the Stone Age en Tame Impala op het affiche.

Red Hot Chili Peppers is de eerste naam voor de aankomende editie. Voor meer informatie over het festival en de kaartverkoop kun je de website van het festival raadplegen.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam