Tame Impala en meer naar Summer Sonic 2018

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Summer Sonic 2018 heeft weer een nieuwe lading namen bekendgemaakt: onder meer Tame Impala, Bullet for my Valentine en Clean Bandit geven een optreden op het Japanse festival. 

Naast bovenstaande namen maken ook The Bloody Beetroots, Kamasi Washington, Sparks en Wolf Alice hun opwachting. Met de nieuwe aankondigingen begint het affiche al flink vorm te krijgen. Eerder werden onder andere al Beck, Chance the Rapper en Nine Inch Nails bekendgemaakt.

Hoewel de line-up van Summer Sonic er ontzettend mooi uitziet, kleeft er ook een nadeel aan. Summer Sonic vindt plaats op 18 en 19 augustus, dit is in hetzelfde weekend als Lowlands en Pukkelpop. Hiermee lijkt dus een streep te kunnen door onder andere Tame Impala voor deze festivals.

Tame Impala

Tame Impala is een psychedelische rockband rondom Kevin Parker. De band bracht in 2010 het eerste album, innerspeaker, uit. Het tweede album stamt uit 2012, waarvoor de band een grammy-nominatie ontving. Toch brak de band in 2015 pas bij het grote publiek door met derde album Currents. In datzelfde jaar gaf de band een legendarisch optreden op Lowlands. De heren hebben dan ook een ongekende live-reputatie, en zijn een graag geziene gast op festivals. Waar Tame Impala staat, gaat het dak eraf. Des te vervelender dat de band geen herhaling van de mooie show op Lowlands kan geven.

Summer Sonic 2018

Summer Sonic is een dubbelfestival met Sonicmania, dat plaats vindt in Tokyo en Osaka op 18 en 19 augustus. Het festival weet ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Zo stonden vorig jaar onder andere Calvin Harris en Royal Blood op het festival. Dit jaar is het dus onder andere beurt aan Beck en Chance the Rapper. Tickets voor het hele weekend kosten €218 en zijn nog verkrijgbaar.