Skepta, Charlotte de Witte en meer naar Dour 2019

Achttien nieuwe namen voor Dour 2019. Onder andere Skepta, Charlotte de Witte en Gramatik zijn van 10 tot en met 14 juli te zien op het Belgische festival. 

Naast de bovenstaande namen zijn ook FKJ en Andy C nieuw op het affiche. Bekijk al de achttien bekendgemaakte namen hieronder.

 • Agar Agar
 • Andy C
 • Ansome
 • AZF
 • Battles
 • Bjarki
 • Body & Soul
 • Caddilac
 • Charlotte de Witte
 • Charton
 • Fkj
 • Gramatik
 • The High Contrast Band live
 • J.I.D
 • Jpegmafia
 • Mano Le Tought
 • Møme
 • Skee Mask
 • Skepta
 • Under Black Helmet
 • Vendredi sur Mer
 • Voyou

Eerder werden ook al A$AP Rocky, Disclosure, Nina Kravitz en Rae Sremmerd aangekondigd voor het Belgische festival.

Skepta

De 36-jarige Joseph Junior Adenuga, oftewel Skepta, timmert al lange tijd aan de weg. In 2003 startte zijn carrière, maar vooral de laatste jaren is de rapper uitgegroeid tot een wereldster. Met twee NME Awards, een Mercury Price voor beste album en hits als ‘Shutdown’ is Skepta niet meer weg te denken uit de grime. Niet voor niets dus dat festivals hem graag boeken. Dit jaar speelt Skepta op onder andere Melt FestivalWOO HAH!, Field Day en Dour.

Dour 2019

Dour
Foto: Noël Schuurman / Festileaks

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Dit jaar vindt het festival plaats van 10 tot en met 14 juli. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, erg diverse programmering met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur. De ticketverkoop is inmiddels al van start gegaan. Kaartjes kun je hier kopen.

Ben je benieuwd hoe het er vorig jaar aan toeging? Lees dan ons festivalrapport.