Melt Festival 2019 onthult onder meer A$AP Rocky en Skepta

A$AP Rocky
Foto: Kamiel Scholten

Daar is Melt Festival 2019 weer. De organisatie van het Duitse festival voegt onder meer A$AP Rocky en Skepta toe aan de line-up.

Melt is lekker bezig. Na de bevestigingen van Bon Iver en Jorja Smith eerder deze week, is het nu de beurt aan onder andere A$AP Rocky en Skepta. Deze aankondigingen waren echter niet de enige van vandaag: ook zeer dansbare acts als Modeselektor Live, Four Tet, Charlotte de Witte, Maribou State en The Black Madonna werden gepresenteerd.

Je kunt alle bevestigingen op de onderstaande poster ontdekken:

A$AP Rocky

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien. Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op Woo Hah! te zien. Komend jaar lijkt Rakim Mayers, zoals hij eigenlijk heet, een grote festivaltour aan te doen. De rapper is in ieder geval te zien op Melt, Dour en Tinderbox.

Melt Festival 2019

Photo: Stephan Flad (Melt 2018)

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene. Het perfecte festival om de hele dag en nacht te dansen dus. Ook aankomende zomer kunnen de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Het festival vindt dan plaats van 19 tot en met 21 juli. Met de aankondigingen van onder meer Bon Iver, Jorja Smith en A$AP Rocky zijn de eerste namen een feit. De kaartverkoop voor Melt 2019 is inmiddels ook van start gegaan. Voor tickets en meer info kun je terecht op de officiële site van het festival.

Het is overigens niet alleen de muziek die eruit springt op Melt; ook het terrein wordt ieder jaar geprezen. Het oude industrieterrein is volgens vele bezoekers een lust voor het oog! Ook vorig jaar bleek het festival de ultieme locatie voor een adembenemend dansparadijs. Benieuwd wat de bezoekers nog meer vonden van het Duitse festival? Check dan ons festivalrapport.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen