De organisatie van het Britse Creamfields festival heeft zojuist The Chemical Brothers bekend gemaakt. Hierdoor zijn de twee heren een goede kanshebber voor Lowlands en Pukkelpop, die een week eerder van start gaan.

Creamfields vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 25 augustus. Een week later dus dan Lowlands en Pukkelpop. Door deze aankondiging behoren de twee heren tot een grote kanshebber voor de festivals in Biddinghuizen en Hasselt.

Voor beide festivals zijn nog geen namen bekend gemaakt. De eerste namen voor Lowlands komen er echter wel aan. Dat vertelde festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in dit interview.

The Chemical Brothers

Returning to #Creamfields2019 to headline our Saturday night Horizon stage we give you the legendary The Chemical Brothers live!2018 ticket pricing ends soon. Secure yours today for just £20 deposit

Geplaatst door Creamfields op Donderdag 24 januari 2019

Voor de groep is dit niet de eerste festivalshow in 2019. De heren staan al op het podium van onder andere All Points East, Mad Cool en NOS Alive. Of we ze dichter bij huis gaan zien is nog een vraagteken. Maar met deze bekendmaking kunnen we al stiekem gaan hopen.

The Chemical Brothers

chemical brothers

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de ‘Brothers’ zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. 

Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van The Chemical Brothers nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Hierdoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax. 

Creamfields 2019

Creamfields is een festival gericht op alle vormen van dancemuziek. Zowel EDM- als house-, techno-, trance- en grime-artiesten zijn op het festival te vinden. Het festival wordt elk jaar in Daresbury in Engeland gehouden en vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 25 augustus. Vorig jaar waren onder andere Carl Cox, Armin Van Buuren, Fatboy Slim en The Chainsmokers de headliners. Nu is het onder andere de beurt aan Swedish House Mafia en The Chemical Brothers.

Tickets voor het festival zijn al in de voorverkoop. Meer informatie over de kaarten en het festival vindt je terug op de officiële website.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.