Iggy Pop, Disclosure en anderen naar Mad Cool 2019

Disclosure
(c) Rob Walbers

Het programma van Mad Cool begint serieuze vormen aan te nemen. Het Spaanse festival maakt vandaag de komst van onder andere Iggy Pop, Disclosure en The Chemical Brothers bekend.

Daarnaast geven ook Vince Staples, Robyn, Miles Kane, Charlotte de Witte, Eric Prydz en Years & Years optredens tijdens Mad Cool. Het Spaanse festival gaat een week na Down the Rabbit Hole van start en kent wat betreft de line-up vaak overlap. Onder andere Vampire Weekend en Robyn zijn in Madrid én Beuningen te bewonderen.

Inmiddels was het alweer twee weken stil rondom het Madrileense evenement. De organisatie presenteerde in een eerder stadium ook namen als The Smashing Pumpkins, Noel Gallagher, The Cure, Vampire Weekend, Bon Iver en Tash Sultana. Check hier alle nieuwe bevestigingen:

Disclosure

Disclosure bestaat uit de twee Engelse broertjes Howard en Guy Lawrence. Hun vader heeft in een rockband gezeten en hun moeder is een sessiemuzikant. Muziek is er dus met de paplepel ingegoten. Zo raakte Guy op driejarige leeftijd de drumstokken al aan en leerde Howard op zijn achtste al de basgitaar te bespelen. Beiden zijn muziek(technologie) gaan studeren en spelen nu zowel piano als gitaar. Geen wonder dus dat in juni 2013 het debuutalbum Settle uitkwam en zo’n twee jaar later de opvolger Caracal.

Mad Cool Festival

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Volgend jaar vindt de vierde editie van Mad Cool festival plaats. Deze is van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Met The National, The 1975, The Cure, The Smashing Pumpkins en Noel Gallagher is een aanzienlijk deel van de line-up bekend. Vorig jaar gaven onder andere Pearl Jam, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Jack White en Tame Impala optredens in de Spaanse hoofdstad.

De kaartverkoop voor 2019 is al een tijdje aan de gang. Voor een weekendkaart betaal je € 187,- en voor een dagticket € 88,-. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële site. Tickets zijn hiernaast via Ticketmaster te verkrijgen.

Benieuwd naar hoe het vorig jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2024

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 10-13 juli 2024
Line-up
The Killers
Måneskin
REMA
Tickets Kopen