De legendarische rockband The Who is nog lang niet uitgespeeld. Gitarist Pete Townshend laat weten dat de groep dit jaar een nieuw album uitbrengt en op tournee gaat.

Het nieuwe album is de opvolger van het in 2006 verschenen Endless Wire. In een interview met Rolling Stone laat Townshend weten dat de release in het najaar gepland staat. Om dit te vieren gaan de mannen op tournee door Noord-Amerika. Deze tour begint eerder dan dat de plaat uit is, maar volgens de gitarist van The Who liggen er inmiddels al wel vijftien demo’s op de plank. Het zou dus goed kunnen dat deze nummers alvast verwerkt worden in de shows.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of ook Europa wordt aangedaan in de aanstaande tour. Daarover kunnen we binnenkort meer nieuws verwachten, aldus Townshend.

The Who speelde in 2015 voor het laatst in Nederland. Toen werd de Ziggo Dome aangedaan. Een week ervoor stond de band als headliner geprogrammeerd op Glastonbury. Townshend en consorten gaven vorig jaar nog wel een aantal optredens. Onder andere tijdens Outside Lands.

The Who

De Britse rockband The Who ontstond in 1964 in de Engelse hoofdstad Londen. De band kende in haar bestaan verschillende bandwisselingen, maar zanger Roger Dalrey en gitarist Pete Townshend keerden iedere keer terug. De groep bracht 11 studioalbums uit waarvan Who’s Next en Tommy de grootste successen bleken. De Britten speelden in het verleden op Rock Werchter, Glastonbury en Roskilde.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?

Sam
Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot aan Underworld. Werkzaam in de zorg en in opleiding tot verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Jera On Air.