Greta Van Fleet cancelt Europese tournee inclusief AFAS Live

Vervelend nieuws voor de Europese fans van Greta Van Fleet. De Amerikaanse rockband cancelt de aanstaande tournee inclusief de passage in de Amsterdamse AFAS Live.

Middels een uitgebreid statement licht de groep de beslissing toe. Zanger Josh kampt al enige tijd met een hevige luchtweginfectie en neemt op advies van zijn arts een periode rust.

De Europese tournee van Greta Van Fleet zou op 27 februari halt houden in AFAS Live. Een dag later zou de band in de Antwerpse Lotto Arena optreden. De band maakt deze optredens later dit jaar goed en doet daarbij wederom Nederland aan. Een exacte datum voor de show in AFAS Live is er vooralsnog niet.

https://www.facebook.com/gretavanfleet/photos/a.344164395666669/2087095964706828/?type=3&theater

Greta Van Fleet

Greta Van Fleet werd in 2012 opgericht in Michigan en bestaat uit de drie broers Josh, Jake en Sam Kiszka en drummer Danny Wagner. Met de eerste single, ‘Highway Tune’, gooide de band meteen hoge ogen in de Verenigde Staten en deze steeg zelfs naar de top van de Billboard Mainstream Rock hitlijst.

Vorig jaar reisde de band al door Europa en blies toen onder meer het Pinkpoppubliek achterover. De heren stonden zelfs in de top 5 van beste optredens op Pinkpop 2018. Tel daar het gloednieuwe album Anthem of the Peaceful Army bij op en bezoekers van onder meer EXIT Festival en Tinderbox staat aankomende zomer een spetterend optreden te wachten.