Keane kondigt tour aan voor zomer 2019

Keane-Publicity-shot-1024x717

Keane is definitief terug. Vandaag kondigden de heren aan ook aanstaande zomer weer te willen touren, ditmaal wellicht met nieuw materiaal. De eerste Europese festivaloptredens zijn meteen bekendgemaakt.

Voor liefhebbers van de Britse rockband is het eindelijk weer genieten geblazen. Na de plotse comeback van de band afgelopen zomer, kondigt Keane plannen aan om ook aanstaande zomer weer te gaan touren. Vooralsnog verblijven de heren echter nog even in de studio, waar zij hard werken aan nieuw materiaal.

In juli is de formatie rond zanger Tom Chaplin aangekondigd voor twee festivals. Zaterdag 6 juli staan ze op het Engelse Cornbury Music Festival en zondag 21 juli verwelkomt 4ever Valencia Fest de Britten. Het is momenteel onduidelijk of ook de Benelux wordt aangedaan, maar het optreden in Engeland vindt alvast plaats tijdens Down The Rabbit Hole.

Strangeland, het meest recente album van de band, lag al in de schappen in 2012. Door de jaren heen verloor hun muziek echter niet veel in populariteit. Het lange wachten van de trouwe fans wordt nu eindelijk beloond: de heren gaan aanstaande zomer op reis met een geheel vernieuwd repertoire.

Keane

Keane

De Engelse rockband werd opgericht in 1995. Pas in 2004 kregen ze internationale bekendheid na het uitbrengen van hun debuutalbum Hopes and Fears. Sindsdien ging het snel voor Keane. In 2005 won de band meerdere awards waaronder de ‘2005 Brit Award’. Een jaar later, in 2006, brachten de heren hun tweede album uit genaamd Under the Iron Sea. Ook dit album ging als een speer en eindigde op de vierde plek op de Billboard 200. Wereldwijd hebben ze meer dan 10 miljoen albums verkocht. Naast de concerttours waren ze veel te zien op festivals. Keane heeft onder andere op Pukkelpop, Rock en Seine en Indian Summer gespeeld. In het najaar van 2013 kondigde de Britten een pauze aan. De reden was dat de bandleden zich wilden focussen op hun soloprojecten.