Nieuw Gronings festival komt in februari met namen

In het Stadspark in Groningen staat voor augustus volgend jaar een groot popfestival gepland. De eerste namen worden in februari verwacht.

In een interview met Dagblad van het Noorden vertelt Philippe Hes, mede-eigenaar van de festivalorganisator 4PMEntertainment, dat er grote namen op het festival staan. Het gerucht gaat dat Foo Fighters een optreden gaat geven op het nieuwe evenement. Hes zei dat hij hierop ”geen ja en geen nee” kon antwoorden. Even afwachten dus.

Groningen timmert de laatste dagen hard aan de weg als festivalstad. Zo werd er gisteren nog een ander nieuw festival in het Stadspark van Groningen onthult. Onder andere Sting en Anouk zijn op Stadspark Live te bewonderen.

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een rockband uit Seattle. De band is in 1994 opgericht door Dave Grohl, nadat Nirvana ophield te bestaan na de dood van Kurt Cobain. In 1995 kwam het gelijknamige debuutalbum van de band uit, waarmee ze al snel groot werden. De grote doorbraak kwam echter in 1997, met de release van The Colour and the Shape. Op dit album stonden onder andere nummers als ‘Monkey Wrench’, ‘My Hero’ en publieksfavoriet ‘Everlong’. Sindsdien is Foo Fighters één van de grootste rockbands van de wereld, met inmiddels negen studioalbums op zak. Daarnaast heeft de band met Dave Grohl één van de meest charismatische frontmannen, die menig festival al wist af te breken.

Afgelopen zomer stonden de heren nog onder meer op Pinkpop en Rock Am Ring. Volgend jaar zijn er optredens voor Lollapalooza Stockholm, Sziget en Reading + Leeds Festival gepland. Komt daar mogelijk een Nederlands festival bij?