Blur geeft verrassingsoptreden bij Damon Albarns Africa Express 2019

Blur Band

Voor enkele fans van Blur kwam gisteren een droom uit. Tijdens een optreden van Africa Express in Londen waren naast Damon Albarn zelf alle andere leden van Blur aanwezig. De legendarische Britse band bracht drie nummers ten uitvoering.

Africa Express is een collectief van Damon Albarn dat artiesten over de hele wereld, maar vooral Afrika, samenbrengt. Het kwam als een totale verrassing dat Albarn alle overige leden van Blur uitnodigde om de volgende nummers te performen: ‘Tender’, ‘Song 2’ en ‘Clover And Dover’. Het laatstgenoemde lied werd gisteren zelfs voor de eerste keer ooit uitgevoerd.

Het is alweer een tijd geleden dat Damon Albarn op het podium stond met zijn band Blur. Het optreden in 2013 op Rock Werchter was het laatste in de Benelux. Het is nog niet duidelijk of en wanneer deze reünie een vervolg krijgt, maar mogelijk is Blur volgend jaar weer te zien op Europese bodem.

De Engelsman ging vorig jaar nog met Gorillaz op tournee. Onder meer Lowlands en Rock Werchter werden aangedaan. Ook dit jaar staat Damon Albarn weer op de planken van Lowlands en Rock Werchter, maar nu met The Good, The Bad & The Queen.

Hieronder kun je de filmpjes van gisteren bekijken:

Blur

Blur Group Shoot Black White

Blur is een Britse rockband van zanger Damon Albarn, geformeerd in 1988. De mannen waren halverwege de jaren negentig verwikkeld in een gigantische strijd om de populairste band van Engeland, met Oasis als geduchte tegenstander. De band heeft inmiddels acht studioalbums uitgebracht, waarvan The Magic Whip (2015) meest recent. Deze werken hebben onder meer de hits ‘Song 2’, ‘Girls and Boys’, ‘Tender’, ‘Parklife’ en ‘Country House’ opgeleverd.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel