Lollapalooza Berlin
Tickets
24-25 september 2022
Duitsland
Berlijn, Duitsland

De 7 meest verrassende boekingen op Lollapalooza Berlin 2019

Lollapalooza Berlin
Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

Lollapalooza Berlin bestaat nog niet zo heel lang, maar heeft al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Komend weekend pronken Kings of Leon, Swedish House Mafia, Twenty One Pilots, Kraftclub en Martin Garrix bovenaan het affiche. Een stel lekkere headliners, maar welke kleinere acts mag jij aboluut niet missen?

1. 6LACK

6LACK, in de volksmond beter bekend als ‘Black’, is geen doorsnee rapper. Hij maakt al een tijdje indruk met zijn diepzinnige raps en R&B. Muzikaal poëet J.Cole is groot fan van de beste man en voor zijn muziek verdiende hij ook twee Grammy Award-nominaties. Live is de rapper uit Atlanta een echte story-teller. Zijn ‘Pretty Little Fears’ komt hij ook in Berlijn vertellen. Checken!

2. Parcels

Parcels komt uit Australië maar heeft een grote broer in Frankrijk: Daft Punk. Het vijftal startte in 2014 en ging precies door waar Random Access Memories van de twee Franse robots gebleven was. Een funky rifje, een vleugje disco en wat zomerse zang: de briljante formule voor een festivalfeestje, zo bleek vorig jaar al op Down The Rabbit Hole. Dit jaar zijn terug. Bigger and better!

3. Roosevelt

Deze Duitse singer/songwriter en producer komt uit Viersen en heeft in zes jaar een EP en twee soloalbums op de markt gebracht. Met zijn tweede langspeler Young Romance tourde hij in het najaar van 2018 met een zaalshow, waarvan hij op 11 april zijn optreden in Amsterdam inhaalt. Bij Roosevelt kan niemand stil blijven staan. Zijn cocktail van indie, rock, house disco en elektropop zal waarschijnlijk de hele boel op Lollapalooza Berlin laten zweven.

4. RIMON

J

RIMON is de Nederlandse Jorja Smith. Ja je hoort het goed; ook in Nederland hebben we verschrikkelijk lekkere soul. Ze bracht tot nu toe enkel wat singles en één EP uit, maar die werden direct opgepikt door nationale en internationale media. Over heel de wereld voelen ze de vibe die deze twintigjarige brengt, dus laat je wegblazen door de heerlijks songs van deze popster in spé.

5. Scooter

Tja, verrassend betekent niet per se goed, maar verrassend is deze boeking zeker. Tijd om die Nike Air Max weer uit de kast te trekken, want Scooter heeft de lekkerste happy hardcore voor je klaarstaan. Wat dachten we van ‘The Logical Song’ of ‘How Much Is The Fish?’. HAKKUUUUH!

6. Harleighblu

Genoeg soul op Lollapalooza Berlin, want ook de Britse Harleighblu is van de partij. De stem van deze zangeres heeft een Amy Winehouse-sausje, maar doet je ook een beetje denken aan Selah Sue. Dat vertelt ook meteen hoe divers deze dame is. Harleighblu heeft al behoorlijk wat albums uit en stond ook al op onder andere Glastonbury. Genoeg ervaring om jou weg te blazen dus!

7. Gramatik

Gramatik is immens populair in het Oost-Europa, maar in de Westerse wereld gaat het allemaal net wat stroever. Gek, want hij maakt heerlijke electronische muziek. Only good vibes. Tijdens zijn shows vliegen de verschillende instrumenten je om de oren: saxofoons, keyboards, trompetten. Wat hij daarmee maakt? Een zomerse mengelmoes van dubstep, electro, trip hop en glitch. Kort samengevat: lekker bouncen!

Lollapalooza Berlin 2019

Lollapalooza Berlin 2018 Locatie
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Lollapalooza Berlin 2018)

Dit jaar viert Lollapalooza Berlin zijn vijfjarige jubileum. Op 7 en 8 september vindt het festival wederom plaats rondom het Berlijnse Olympiastadion en Olympiapark. Tickets voor het festival zijn al een tijdje in de verkoop. Voor € 139.- geniet je van twee dagen festivalplezier. Voor meer informatie check je de officiële festivalwebsite.

Vorig jaar stonden onder meer The Weeknd en Kraftwerk op het festival. Benieuwd hoe bezoekers Lollapalooza Berlin hebben ervaren? Lees dan snel het festivalrapport terug.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2022

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 24-25 september 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €89. Combitickets vanaf €159. Kopen