7 Must-See’s op Paaspop 2019

Paaspop
Joris Bisschops (Paaspop 2018)

Het aftellen naar Paaspop 2019 is begonnen! Ook dit jaar heeft het Brabantse festival weer een enorm diverse line-up met artiesten uit binnen- en buitenland. Veel acts zijn de moeite waard, maar wat zijn de absolute Must-See’s van Paaspop 2019? Wij zochten het uit!

De zon laat z’n gezicht vaker zien, de terrasjes stromen vol en de line-ups zijn grotendeels compleet. Dat kan maar één ding betekenen: het festivalseizoen staat voor de deur! Zoals elk jaar is het aan Paaspop om het seizoen officieus te openen. Hieronder de acts die absoluut moet checken!

De Staat

Dient het nog echt gezegd te worden? De Staat is een van de beste festivalacts die Nederland rijk is. Of ze nu op Pinkpop, Lowlands of Paaspop staan: het dak gaat er gegarandeerd vanaf. Waarom je ze dit jaar (opnieuw) moet gaan zien? Ze hebben een gloednieuw album met nog meer gewelddadige hits, waarom de kneiter ‘KITTY KITTY’.

Pip Blom

Pip Blom is nog niet zo bekend als De Staat, maar ze zijn hard op weg. De band rondom de gelijknamige Amsterdamse zangeres heeft de afgelopen jaren naam gemaakt in Engeland. Nu is het de beurt aan het Nederlandse festivalcircuit. Ze beginnen hun zomer-campagne op Paaspop, dus zorg dat je erbij bent!

Donnie & Joost

De hype-trein die Donnie en Joost op gang hebben getrokken kan je niet ontgaan zijn. Met individuele hits zoals ‘Kwijt’, ‘Barry Hayze’ en ‘Albino’ hebben ze al genoeg materiaal om een show te vullen. Dan hebben we het nog nog niet eens over de samenwerkingen op hun album M van Marketing en de remix van Famke Louise’s ‘Vroom’. Bijzijn = meemaken.

Oscar and the Wolf

Dan is er nog Oscar and the Wolf. Net als De Staat ondertussen een echte festivalveteraan. Met zijn dromerige indie-pop neemt Max Colombie je mee in een geweldige show. Naast de muziek is het vooral de aankleding die een optreden van Oscar and the Wolf zo geweldig maakt. Glitterbroeken, zeepbellen, lazers; niets is te gek. Wat zullen de Belgen dit jaar meenemen naar Paaspop?

Tape Toy

Het was misschien wel de grootste hype van Eurosonic Noorderslag 2019: Tape Toy. Na een succesvolle popronde in 2018 bestormen ze dit jaar voor het eerst de Nederlandse festivals. Dat doen ze met hun aanstekelijke, zomerse sound die zelf omschrijven als ‘Bubble-Grunge’. Een belofte voor de toekomst en dus een must-see op Paaspop 2019.

Navarone

Navarone is een Nederlandse rockband die zich laat inspireren door klassieke rock, grunge, alternatieve rock en de bands uit de jaren ’70. Ze timmeren al even aan de weg en stonden in 2016 zelfs al op het Tsjechische Colours of Ostrava. Headbangen, moshen en springen op Paaspop? Bij Navarone ben je aan het juiste adres!

CH!PZ

Het is misschien wel de meest opvallende boeking op Paaspop 2019: CH!PZ. Aan het begin van de eeuw waren ze niet weg te denken van de Hitzone-cd’s en nu zijn ze terug. Hits zoals ‘1001 Arabian Nights’, ‘CH!PZ in Black’ en ‘Cowboy’ staan gegarandeerd voor een flinke dosis nostalgie.

Paaspop 2019

Coen van Tartwijk (Paaspop 2018)

Paaspop 2019 vindt plaats van 19 tot en met 21 april in Schijndel. Al sinds 1974 is het een van de grote openers van het Nederlandse festivalseizoen. Dit jaar doen onder meer Passenger, Oscar and the WolfWithin Temptation en White Lies het Brabantse festival aan.

Tijdens een weekendje Schijndel hoef je je geen moment te vervelen. Het festival biedt muziek, theater en stand-upcomedy, maar ook literaire evenementen en straatartiesten. Daarnaast kun je genieten van een heuse food line-up.

Het festivalterrein kent dit jaar maar liefst vier nieuwe area’s. De ‘Detroit’ is de plek waar je je technohart kunt ophalen met acts als Ellen Alien en Freddy K. In de nieuwe ‘Cosy Comedy Club’ kun je gaan genieten van de beste cabaretshows, terwijl je je in de ‘The Love Boat’ kunt laten onderdompelen in extravagante sferen. ‘Herrie Met Gerrie’ is de vierde nieuwe area, waar je los kunt gaan op diverse soorten dancemuziek. Voor meer informatie over het festival ga je naar de officiële festivalwebsite.

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen