Fleetwood Mac cancelt laatste deel Noord-Amerikaanse tour

2398
Fleetwood Mac
Photo: Polaris

Door ziekte van zangeres Stevie Nicks is Fleetwood Mac genoodzaakt om de laatste shows van hun Noord-Amerikaanse tour te cancellen, waaronder een optreden op het New Orleans Jazz Festival. De shows op Pinkpop en Werchter Boutique lijken niet in gevaar.

De Amerikaanse zangeres zou de afgelopen weken last hebben gehad van een stevige griep, waardoor zij op doktersadvies een periode van rust en herstel inlast. Het nieuws heeft betrekking op shows in onder andere Toronto, Winnipeg, Edmonton en Calgary. Deze optredens zouden elk worden verplaatst naar een moment later in het jaar.

Een grotere domper vormt haar ziekte voor het New Orleans Jazz & Heritage Festival, dat de band slechts enkele dagen geleden toevoegde aan de line-up. Het optreden van publieksfavoriet Fleetwood Mac op de jubileumeditie van het festival zou plaatsvinden op donderdag 2 mei. Dubbel pech voor de organisatie van het festival, aangezien de band reeds als vervanger werd geboekt voor de Rolling Stones vanwege een ziekenhuisopname van zanger Mick Jagger.

Fleetwood Mac

fleetwood mac
Foto: Herbert Worthington

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac werd in 1967 opgericht door Peter Green. De band produceerde toen voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende samenstellingen van de band verandert deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album Rumours uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt. Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band.

In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij de band voor de ‘On with the show’-tour. Hiermee was de de bezetting voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan dat van de Rumours-periode. Hier kwam echter snel weer een einde aan toen Lindsey Buckingham de band in april van dit jaar weer verliet.