Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Fleetwood Mac

5824

In oktober is Fleetwood Mac begonnen met een Amerikaanse tour in een nieuwe bezetting en aankomende festivalzomer is de legendarische band te bewonderen op onder andere op Pinkpop. Tijdens de shows zullen vele popklassiekers de revue passeren. De nummers die jullie dan graag willen horen, presenteren wij vandaag in deze Best Tracks!

Top 10 countdown

10. ‘Don’t Stop’
9. ‘Landslide’
8. ‘Gypsy’
7. ‘Tusk’
6. ‘Dreams’
5. ‘Everywhere’
4. ‘Go Your Own Way’
3. ‘Rhiannon’
2. ‘Little Lies’

1. …

Wist je dat…

  • … jullie #1, ‘The Chain’, traditioneel live shows opent? De track wordt vervolgens opgevolgd door jullie #2 ‘Little Lies’.
  • … diezelfde #1 het enige nummer in het hele oeuvre is dat credits draagt van vijf bandleden (Buckingham, Nicks, McVie x 2, Fleetwood)? Christine McVie schreef de track ‘Butter Cookie (Keep Me There)’ wat vervolgens met schaafwerk van de gehele band is getransformeerd naar het eindresultaat. Nicks schreef de songtekst over Buckingham toen hun relatie op springen stond.
  • … 40% van jullie top-10 bestaat uit materiaal van het Rumours? Naast ‘The Chain’ zijn ook ‘Go Your Own Way’, ‘Dreams’ en ‘Don’t Stop’ afkomstig van het hitalbum uit 1977.
  • … dat datzelfde album Rumours is geschreven en opgenomen in een periode dat alle bandleden in scheiding lagen? Nicks noemt zelfs ‘Dreams’ en ‘Go Your Own Way’ the twin songs in een interview met Mojo Magazine: “They’re the same song written by two people about the same relationship.”
  • de muziek van #7 ‘Tusk’ gebaseerd is op de riff die gespeeld werd als ze bij optredens werden aangekondigd en ze het podium betraden?
  • … 80% van jullie top-10 terug te vinden is in de Radio 2 Top 2000? In totaal heeft Fleetwood Mac vijftien noteringen in de ultieme lijst.
  • … Fleetwood Mac komend jaar voor de tweede keer op Pinkpop speelt? Eerder stond de band al in 1971 op het festival.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij maar geen genoeg krijgen van Fleetwood Mac? Check dan deze playlist met daarin jullie 20 favoriete tracks van de band op ons Spotfiy-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten.

Fleetwood Mac

Fleetwood Mac 1971

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubileumeditie van volgend jaar is tot op heden weinig bekend, behalve de eerste headliner en tevens afsluiter, Fleetwood Mac. Het festival vindt in plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop keek daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten. Dat lijkt er niet meer van te komen, nadat het festival gisteren de festivaldatum onthulde.

We hebben al mogen zien wat jullie wishlist is voor Pinkpop 2019, maar welke namen zullen daarvan werkelijk op de poster komen te staan? Speculeer nu mee op ons Pinkpop-forum.

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.