Lyrics Quiz! Hoe goed ken jij de songteksten van Fleetwood Mac?

Fleetwood Mac staat op maandag 10 juni te knallen op Pinkpop. Kan jij de vele hits van de band dromend meezingen of zijn er nog wat luistersessies nodig? Test je songtekstkennis in de nieuwe FestiQuiz!

Fleetwood Mac bestaat al 52 jaar en in die tijd hebben ze vele mooie nummers weten te produceren. De band is deze festivalzomer, na hun eerste keer in 1971, weer op Pinkpop terug te vinden. En daarnaast staan ze ook op Werchter Boutique. Met genoeg hits op zak gaat dat ongetwijfeld een vette show worden. Ben jij goed voorbereid? Daar kom je achter bij het maken van de gloednieuwe Lyrics Quiz! Kun je alles keihard meezingen op Pinkpop of moet je deze zomer lomp gaan playbacken?

Fleetwood Mac

Fleetwood Mac 1971

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac wordt in 1967 opgericht door Peter Green. De band maakte toen voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende samenstellingen van de band verandert deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album Rumours uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt. Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band.

In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij de band voor de ‘On with the show’-tour. Hiermee was de de bezetting voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan dat van de Rumours-periode. Hier kwam echter snel weer een einde aan toen Lindsey Buckingham de band in april van dit jaar weer verliet.