Eindelijk nieuws uit Groningen! De organisatie van het nieuwe evenement publiceert begin mei de eerste bands. Met ‘Hullabaloo’ is tevens de naam bekend. De Foo Fighters komen in elk geval niet naar het hoge noorden.

Dit stelt Dagblad van het Noorden in een artikel dat vandaag is verschenen. De eerste editie van het internationale popfestival vindt plaats op 30 en 31 augustus 2019. De organisatie streeft ernaar elk jaar grotere artiesten te boeken, aangevuld met kleinere acts. Het terrein kent een capaciteit van ca. 30.000 bezoekers.

Het is op dit moment nog niet bekend welke grote headliner organisator 4PMEntertainment heeft gestrikt. In de allereerste Festivalpodcast door Festileaks en KINK zijn enkele opties doorgenomen. Volgens het artikel van Dagblad van het Noorden komen de Foo Fighters in elk geval niet.

Aanvankelijk stond de bekendmaking van de eerste namen gepland voor februari. Dit wordt naar het zich nu laat uitzien dus begin mei.

Hullabaloo 2019

Pinkpop 2018 food
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Hullabaloo is een popfestival, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt op 30 en 31 augustus in Stadspark Groningen. Het evenement staat voornamelijk in het teken van pop, rock en elektronische muziek. De organisatie streeft ernaar ieder jaar een grotere act te boeken met daarnaast tientallen kleinere namen. Op dit moment is de line-up nog onbekend. Voor meer informatie kun je terecht op de festivalwebsite.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.