Uitbraak van herpes op Coachella 2019

Courtesy of Coachella

Vorig weekend vond het tweede festivalweekend van Coachella 2019 plaats. Veel bezoekers hebben echter wat opgelopen tijdens het festival, namelijk herpes.

Entertainmentwebsite TMZ meldde de herpesuitbraak als eerste. 1105 mensen zouden zich bij HerpAlert hebben gemeld met de symptomen. Normaal gezien melden gemiddeld 12 mensen zich met verschijnselen van de seksueel overdraagbare aandoening (SOA). Tijdens de eerste twee dagen van het evenement hadden al 250 bezoekers aangegeven dat ze last hadden van de ziekte.

Gelukkig waren er ook leuke dingen aan het festival. Zo kon je via verschillende livestreams onder andere The 1975, Billie Eilish en Childish Gambino aanschouwen. Daarnaast speelde Tame Impala een aantal nummers met A$AP Rocky, een kunstje wat ze misschien wel herhalen op Lowlands. Beide acts spelen ook in Biddinghuizen. Ook bracht Kanye West zijn concept ‘Sunday Service’ mee naar het festival.

Coachella 2019

Coachella poort en reuzenrad
Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017

Coachella 2019 werd gehouden in de twee weekenden van 12 tot en met 14 april en 19 tot en met 21 april. Het festival vindt plaats in de woestijn van Indio, Californië. Vorig jaar stonden onder meer Beyoncé, The Weeknd en Eminem op het podium. Namen die op dit festival staan maken vaak ook de oversteek naar Europa in de zomer. Zo speelden onder andere David Byrne, The War On Drugs en Vince Staples vorig jaar zowel op Coachella als op Europese festivals.

Coachella is een van de populairste festivals ter wereld. Dat blijkt alleen al uit het feit dat alle tickets voor beide weekenden al uitverkocht waren, zonder dat er namen bekend waren. Bekijk de website voor meer informatie over het festival.