Best Tracks: Dit zijn jullie favoriete nummers van Foals

Foto: Maclay Heriot/Lollapalooza 2016

Foals zijn terug! Met een nieuw album en een nieuwe tour staan de Britten weer klaar om Europa te veroveren. Onlangs passeerden ze langs Paradiso en de AB, deze zomer is Down The Rabbit Hole aan de beurt. Wij vroegen jullie favoriete nummers, dit is het resultaat.

Meebrullen bij ‘My Number’, lekker intiem met ‘Spanish Sahara’ of schuimbekkend dansen bij ‘What Went Down’. Dit is jullie top-10.

Top-10 countdown

10. ‘In Degrees’
09. ‘Cassius’
08. ‘On The Luna’
07. ‘Two Steps, Twice’
06. ‘Exits’
05. ‘Inhaler’
04. ‘What Went Down’
03. ‘My Number’
02. ‘Spanish Sahara’

01. Mountain At My Gates

De drie topfavorieten bijten in het zand tegen Mountain At My Gates. Het is een vaste waarde op de setlist en met haar catchy en opzwepend deuntje is het de perfecte manier om de festivalweide in beweging te krijgen.

Wist je dat…

… de nummers 2, 3 en 4 evenveel stemmen hadden? De ranking werd bepaald door de stempercentages. Winnaar ‘Mountain At My Gates’ kreeg één stem meer dan de drie runner-ups.
… het nieuwe album, Everything Not Saved Will Be Lost: Part 1 meteen hofleverancier van de lijst is met drie nummers?
… Elk album vertegenwoordigd is? 
… de titel Everything Not Saved Will Be Lost een verwijzing is naar videogames? Wat je niet hebt opgeslagen als je het spel afsluit, ben je kwijt.
… het ook het eerste album zonder bassist Walter Gervers is? Hij verliet de groep vorig jaar.

20 Best tracks op Spotify

Foals

Photo credit:: Kamiel Scholten Photography / Festileaks

Foals is een progressieve poprockband uit Oxford en bestaat al sinds 2005. Drie jaar later volgde het debuutalbum Antidotes. Met de release van Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 (2019) heeft de groep inmiddels vijf studioalbums op zak. Naast het nieuws dat dat er dit jaar nog een album zal volgen, maakte de band afgelopen januari ook bekend dat Walter Gervers stopt als bassist van Foals. De nieuwe bassist is voorlopig niemand minder dan Jeremy Pritchard van Everything Everything die dit jaar mee tourt met de band.

Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

In 2019 is Down the Rabbit Hole alweer toe aan haar zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. 

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.