Dauwpop 2019 laat opnieuw van zich horen. Het festival kondigt de komst van onder andere De Staat, Kaiser Chiefs en Ronnie Flex & Deuxperience aan.

In totaal maakt het Overijsselse festival veertien acts bekend. Een overzicht van de nieuwe aankondigingen vind je hieronder:

 • De Staat
 • Kaiser Chiefs
 • Ronnie Flex & Deuxperience
 • Frank Carter & The Rattlesnakes
 • DJ Maxi Jazz
 • RONDÉ
 • Daniel Romano
 • Donnie
 • Joost Klein
 • Black Foxxes
 • Leafs Sensei
 • Ares
 • SJAAK

Deze namen voegen zich bij Nothing But Thieves, dat al eerder werd aangekondigd. Voor De Staat is Dauwpop het eerste festival dat wordt bevestigd. In 2016 werd de band nog gekozen tot festivalact van het jaar. Eerder dit jaar waren de heren te vinden op Lowlands.

De Staat

De Staat, opgericht in 2007, is inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse podia. De band uit Nijmegen heeft al menig festivalpubliek uit z’n dak laten gaan, en dat gebeurt niet alleen in een circulaire beweging op Witch Doctor. Ieder optreden geleverd door frontman Torre Florim en band staat garant voor een belevenis, wat verklaart dat hun nieuwe shows stuk voor stuk uitverkopen.

Dauwpop 2019

Dauwpop 2018
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2019 vind Dauwpop weer zoals gewoonlijk plaats op Hemelvaartsdag. Op 30 mei barst daar het feest los en kun je genieten van shows op verschillende podia. Afgelopen editie stonden onder meer Kensington, The Hives, Triggerfinger en Jett Rebel op de planken in Hellendoorn. Voor komend jaar zijn onder andere Nothing But Thieves, De Staat en Kaiser Chiefs bevestigd. Voor een goede impressie van het festival kun je het festivalrapport van dit jaar bekijken. Meer informatie over het festival is te vinden op de officiële festivalsite.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.