Lowlands 2019 heeft vervanger The Prodigy op het oog

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Twee maanden na de afzegging van The Prodigy voor Lowlands 2019, geeft de directeur van het festival in een gesprek met 3voor12 Radio aan een vervangende act op het oog te hebben.

Afgelopen maart cancelde de populaire festivalact The Prodigy alle optredens naar aanleiding van het plotse overlijden van Keith Flint, de zanger van de band. Hieronder viel ook hun langverwachte optreden op Lowlands 2019. De organisatie van het festival is sindsdien hard op zoek naar een waardige vervanger, wat nog niet zo makkelijk is als het gaat om een headliner van dit formaat. Afgelopen maandag liet Eric van Eerdenburg, de directeur van het festival, in een gesprek met 3voor12 Radio los dat ze inmiddels een vervangende act op het oog hebben. Wat dit dan mag zijn, blijft voor nu nog onbekend. Eric legt uit:

“We zijn nog steeds aan het rotzooien wat daarvoor in plaats moet komen. En dat valt niet mee. Eigenlijk zijn de kaarten al geschud voor het seizoen. Alle acts die willen headlinen staan al op hun plek. En The Prodigy’s plek was natuurlijk een headline spot. dan zeggen sommige bands oh ja dat willen we niet of onze set is niet goed genoeg voor een headline spot. We zijn nog een beetje aan het klooien, maar er gloort wel iets aan de horizon.”

Lowlands 2019

Lowlands 2018
Photo: Debbie Spaan / Festileaks

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.