James Blake naar Lowlands 2019

Eindelijk weer een nieuwe naam voor Lowlands 2019! Het festival voegt vandaag James Blake toe aan haar line-up.

Het festival in Biddinghuizen maakt deze week elke dag een nieuwe naam bekend. Eerder werden onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots en The National aangekondigd, nu is het dus tijd voor James Blake.

Ook The Prodigy zou deze zomer aanwezig zijn op het festival. Door het plotselinge overlijden van de zanger, Keith Flint, gaat hun optreden op Lowlands niet door.

James Blake

De Britse electro-muzikant James Blake timmert al bijna tien jaar aan de weg. Met zijn minimalistische beats, breekbare stem en uitstapjes richting soul en hiphop beweegt Blake zich gemakkelijk door het muzikale spectrum. Zijn gelijknamige debuutalbum James Blake verscheen in 2011, waarna Overgrown (2013) en The Colour In Anything (2016) volgden. Sindsdien verschenen er nog enkele singles zoals ‘Vincent’ en ‘Don’t Miss It’. Laatstgenoemde nummer is onderdeel van het recent verschenen Assume Form. Daarnaast zijn er op de vierde langspeler gastbijdrages te vinden van Travis Scott en André 3000.

Lowlands 2019

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 47ste editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. De eerste namen zijn al bekend: onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots en The National zullen een optreden geven. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival, kan je de officiële website bezoeken. Wil je alvast opwarmen voor de aankomende editie van Lowlands? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen