Lyrics Quiz: Hoe goed ken jij de songteksten van Muse?

1524
Photo: Ben Houdijk

Muse speelt de komende zomer maar liefst drie keer in de Benelux, waaronder op Rock Werchter. Het is dus de hoogste tijd voor een Lyrics Quiz. Ken jij alle songteksten uit je hoofd, of moet je nog heel wat bijspijkeren voordat de zomer begint? Ontdek het nu!

Eind juni staat de band rond zanger Matthew Bellamy niet alleen op Rock Werchter: ook het Nijmeegse Goffertpark wordt aangedaan. Als kers op de taart geven de heren 12 september ook nog een optreden in de Ziggo Dome. Deze tour staat in het teken van het meest recente album Simulation Theory uit 2018. Naast deze plaat heeft de rockband nog zeven andere langspelers uitgebracht, welke stuk voor stuk weergaloze hits bevatten. Kun jij ze allemaal uit volle borst meezingen? Doe nu de Lyrics Quiz en kom erachter of je nog bij moet spijkeren voor de zomer.

Muse

Muse 2018

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven studioalbums uitgebracht en daarvan zijn miljoenen exemplaren verkocht.

Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is alweer twee jaar geleden. Dit jaar staat de band onder meer op Rock Werchter, in het Nijmeegse Goffertpark en in de Ziggo Dome. Het volledige tourschema vind je op de website van de band.

Best Tracks

We hebben jullie eind vorig jaar gevraagd wat jullie favoriete nummers zijn van Muse. Onder meer ‘Psycho’, ‘Hysteria’, ‘Uprising’ en ‘Plug In Baby’ gooiden erg hoge ogen. De onbetwiste nummer 1 werd echter ‘Knights Of Cydonia’. Check uiteraard ook onze Spotify-playlist van de beste Muse songs.

Michel Stempher
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.