Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe albumreleases voor je op een rijtje. Deze week een spotlight op nieuw materiaal van drie festivalacts op Down The Rabbit Hole.

Artiesten gaan vaak niet zomaar op tour, maar doen dat ter promotie van nieuw materiaal. Benieuwd naar nieuwe toevoegingen in de festival setlists? Lees vooral verder!

The Blanck Mass Sessions – Editors

Editors

Ná de eerste opnames voor Violence, maar nog vóór de bewerking daarvan door producer Leo Abrahams, besluit Editors een ongewone samenwerking aan te gaan. De band nodigt Blanck Mass (echte naam Benjamin John Power) uit om zijn experimentele elektronische sound los te laten op het ‘ruwe’ materiaal. Met als resultaat nieuwe elektronische versies van zeven albumtracks aangevuld met het nieuwe ‘Barricades’.

De Blanck Mass Sesions werd al eerder op Record Store Day exclusief en in gelimiteerde oplage op gekleurd vinyl uitgebracht en is vanaf vrijdag 3 mei in massa-oplage weer voorradig. De grote vraag is natuurlijk nu: gaat deze uitgave de festival-setlist beïnvloeden

End of Suffering – Frank Carter & The Rattlesnakes

Frank Carter & The Rattlesnakes

Het derde album van Frank Carter & The Rattlesnakes draagt de titel End of Suffering, een verwijzing naar wat boeddhisten de verlichting noemen. Het album werd in slechts zes maanden tijd opgenomen en laat horen hoe de groep zich verder heeft ontwikkeld na Blossom (2015) en Modern Ruin (2017).

De plaat wordt ook wel omschreven als de meest intieme en eerlijke plaat tot nog toe van de band. Rage Against The Machine-legende Tom Morello mocht daaraan meewerken: hij featured in ‘Tyrant Lizard King’, de tweede track van het album.

Father of the Bride – Vampire Weekend

Vampire Weekend

Vampire Weekend beloont ieders engelengeduld, want na bijna zes jaar is het dan zover. Father Of The Bride is de langverwachte opvolger van het met een Grammy bekroonde album Modern Vampires Of The City (2014). Het is voor het eerst dat de band een langspeler uitbrengt bij een groot muzieklabel (Columbia Records).

Vampire Weekend weet met muzikale diversiteit een ultiem lentegevoel te creëren en doet ons verlangen naar meer. Hoe lang nog tot Down The Rabbit Hole?

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.