Blokkenschema Down The Rabbit Hole 2019 bekend: dit zijn de 8 lastigste clashes

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag wordt ons geduld beloond: het blokkenschema van Down The Rabbit Hole 2019 is er! We hebben het schema natuurlijk goed onder de loep genomen en zetten de 8 moeilijkste clashes op een rij. Laat het puzzelen maar beginnen!

Gelukkig zijn de loopafstanden tussen de tenten op Down The Rabbit Hole prima te doen, maar helaas kun je niet op twee plekken tegelijk zijn. Dus stelden wij de clash top-10 samen, waardoor je het blokkenschema toch iets beter gaat bekijken. Heb jij nog andere clashes? Of heb jij je persoonlijke programma al helemaal uitgestippeld in de nieuwe app? Stemmen maar!

Vrijdag: Skepta vs. Rolling Blackouts Coastal Fever

Na de hele vrijdagmiddag te hebben gechilld en van alles en nog wat te hebben ontdekt, staat een moeilijke keuze te wachten. Skepta (Teddy Widder / 20:30 – 21:30) komt naar Down The Rabbit Hole met een gloednieuw album Ignorance Is Bliss op zak. Naast al zijn andere hits kun je hier dus gegarandeerd los gaan op de lekkerste hip-hop beats. Of ga je toch liever headbangen op de indierock van de Australische boys van Rolling Blackouts Coastal Fever (Fuzzy Lop / 20:30 – 21:30)? Kiezen maar!

Down The Rabbit Hole vrijdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

Vrijdag: De Staat vs. De Sluwe Vos & Sjamsoedin

Daarna staat je een moeilijke keuze te wachten voor de helden van eigen bodem. Ga je beter tijdens ‘With Doctor’ ‘KITTY KITTY’ de moshpit in bij De Staat (Hotot / 21:30 – 22:30), of wil je liever nog meer dansen op de lekkere beats van De Sluwe Vos & Sjamsoedin? (Future Fuzzy Field / 21:30 – 22:30).

Down The Rabbit Hole vrijdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

Vrijdag: Editors vs. George Fitzgerald

De afsluiter van de eerste festivaldag is niemand minder dan Editors (Hotot / 23:30 – 01:00). De heren zijn graag geziene gasten in Nederland dus we weten zeker dat hun show bij velen in de smaak zal vallen. Heb je de band al een keer gezien en wil je liever iets nieuws zien? Check! Dan kan je verderop naar niemand minder dan George Fitzgerald (Fuzzy Lop / 00:00 – 01:00). Waarbij hij met tweekoppige liveband zijn crossover tussen pop en house laat horen.

Down The Rabbit Hole vrijdag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

Zaterdag: Kamashi Washington vs. SONS

De eerste lastige clash van de zaterdag: lekker genieten van Kamashi Washington (Teddy Widder / 16:30 – 17:30) Zijn optreden staan bekend om het groot aantal mensen op het podium dat verschillende soorten instrumenten bespeelt. Dit met een vleugje soul maakt de zaterdagmiddag compleet! Of ga je toch liever toch naar de vurige garagepunk luisteren van SONS (Fuzzy Lop / 16:30 – 17:30)? Dit geliefde kwartet uit België speelt keiharde garagerock en won in 2018 de talentenjack ‘De Nieuwe Lichting’ van StudioBrussel.

Down The Rabbit Hole zaterdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

Zaterdag: Parquet Courts vs. Mahalia

Nog meer zin in een portie punkrock en indierock? Dan ben je bij Parquet Courts (Teddy Widder / 20:30 – 21:30) aan het juiste adres. Geen zin in herrie? Gelukkig heeft Down The Rabbit Hole meerder veldjes en kun je overal makkelijk heen huppelen. Op diezelfde tijd staat Mahalia (Fuzzy Lop / 20:30 – 21:30) namelijk aan de overkant voor je klaar! De singer-songwriter heeft een betoverende stem die je mee neemt in al haar prachtige nummers.

Down The Rabbit Hole zaterdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

Zaterdag: The Roots vs. Amy Root

Zonneschijn, bier en de vrolijke muziek van The Roots (Hotot / 19:30 – 20:30). Do we need to say more? De legendarische groep heeft met veel old school hip-hop artiesten het podium gedeeld zoals The Pharcyde en Rakim. Met een flinke antourag aan instrumenten en een dosis posiviteit weten zij sowieso een glimlach op jouw gezicht te toveren. Mocht je meer zin hebben om weg te zweven bij wat lekkere slowtechno beats, dan kan je verderop los bij de jonge Amy Root (Future Fuzzy Field 19:30 – 20:30). Vorige week stonden ze nog op Best Kept Secret en zijn helemaal klaar voor de festivalzomer.

Down The Rabbit Hole zaterdag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

Zondag: Khruangbin vs. Donny Benét

Over lastigste clashes gesproken… Deze behoort tot categorie ‘heel erg moeilijk’. Khruangbin (Hotot / 15:45 – 16:45) is een zeer geliefde band bij vele konijntjes, met hun trippy muziek weten we zeker dat het festivalpubliek bij de Hotot los zal gaan. Maarrr… twee veldjes verderop in het konijnenhol staat de legendarische Donny Benét (Fuzzy Lop / 16:15 – 17:15). We hebben de befaamde Australiër nog niet op festivals kunnen aanschouwen, dus dit is zeker een mooie kans om hem live te zien. Keuzestress!

Down The Rabbit Hole zondag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

Zondag: Jordan Rakei vs. Rosalía

https://www.youtube.com/watch?v=_wIazBjID08

Vorig jaar wist Jordan Rakei (Fuzzy Lop / 18:15 – 19:15) op Lowlands in een volle Heineken al te bewijzen hoe goed zijn liveshow is. Dit jaar mogen we er ook op Down The Rabbit Hole van genieten. Samen met zijn band en wat beatsamples Jordan weet als geen ander soul, jazz R&B én triphop samen te brengen. Maar zijn set is tegelijk met de Spaanse superster Rosalía (Teddy Widder / 18:45 – 19:45). Met haar flamengopop gecombineerd met hip-hop, reggeaton en strakke dancemoves weet ze alle festivalweides omver te blazen.

Down The Rabbit Hole zondag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

In 2019 is Down the Rabbit Hole alweer toe aan haar zesde editie. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. 

https://open.spotify.com/playlist/5TYdadiToBkkYiRr1meJjW

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monáe
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra