De 9 beste last-minute festivals van juli

1386
Foto: Yara Bakker / Festileaks

Komt je vakantie er bijna aan, doet de zon je verlangen naar een leuk feestje en heb je nog wat ruimte in je agenda/portomonnee? Dan kan je nog naar een van deze negen toffe evenementen! Naar welk festival ga jij?

1. Bospop (Weert)

Bospop
Photo: Louise Vos / Festileaks

Met een heerlijke line-up is Bospop de ideale optie voor een dagje/weekendje weg. Dit jaar reizen onder andere Sting, Snow Patrol, Skunk Anansie en Level 42 af naar Weert. Maar daarnaast scoort het het festival altijd goed op sfeer. Tickets koop je zo via de website.

2. Welcome To The Village (Leeuwarden)

Foto: Welcome to The Village

Dit festival bij De Groene Ster in Leeuwarden heeft zonder twijfel een van de mooiste locaties in Nederland. Een groot strand, veel intieme hoekjes en genoeg bomen die schaduw/beschutting bieden tegen het weer. Daarnaast staan er dit jaar artiesten als de legendarische Joost van Bellen, Jacco Gardner en Thomas Azier op het affiche.

3. Festival der Aa (Schipborg)

Als je houd van klein, knus, divers en gezellig is het Festival der Aa de plek waar je moet zijn. Met veel verschillende activiteiten, van theatervoorstellingen tot kunstroutes en met natuurlijk veel muziek. Niet alleen locale artiesten als Inge Van Calkar maar ook Kenny B en Suzy V zullen hier spelen. En dat allemaal in het mooie uitgestrekte Drentse landschap!

4. Guilty Pleasure Festival (Amsterdam)

Guilty Pleasure‘s, de een schaamt zich er voor, de andere komt daar trots voor uit. Dus geniet je er van om ongeneerd mee te blèren op ‘Que Si, Que No’ van Jody Bernal of ben je helemaal hyped dat Ch!pz weer bij elkaar is? Dan moet je hier zijn op 27 en 28 juli!

5. Valkhof Festival (Nijmegen)

Voor wie tijdens de Vierdaagse liever friet dan kilometers vreet is daar Valkhof Festival. Je hoeft maar een ‘klein’ trapje op en je staat midden in de Nijmeegse gezelligheid. Het Valkhofpark is van 13 tot 19 juli de perfecte plek om nieuwe muziek te ontdekken en en jezelf te verliezen. Oh en het is gratis.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

6. Hongerige Wolf (Hongerige Wolf)

Dit uithoekje van Nederland wordt van 12 t/m 14 juli weer omgetoverd tot vruchtbare festivalgrond. Op Hongerige Wolf geniet je vlakbij de Waddenzee van alles wat de Nederlandse kunst te bieden heeft. Geheel in de stijl van een Oerol of Into The Great Wide Open wordt de hele omgeving benut om theater, kunst en muziek tentoon te stellen.

7. By The Creek Festival (Vianen)

Even een dag uit je plaat gaan kan je het beste doen op By The Creek Festival op 6 juli. Zon, strand en pils zorgen dat je een enorm relaxte dag kan hebben terwijl je daarnaast kan dansen op plaatjes van Vunzige Deuntjes, Broederliefde en Young Marco.

8. WiSH Outdoor (Beek)

Guus Meeuwis, De Jeugd Van Tegenwoordig, Kraantje Pappie en ga zo maar door. Een hele rits aan Nederlandse topacts staat in het eerste weekend van juli op de planken van het Brabantse Beek. Oh en wie tijdens Guilty Pleasure Festival op vakantie is, Ch!pz staat hier ook gewoon.

9. We Are Electric (Boxtel)

Foto: Yara Bakker / Festileaks

De naam zegt het al. Veel electro en dancemuziek tijdens We Are Electric 2019! Pasjes maken dus! Het festival in het Brabantse Boxtel biedt altijd wel garantie voor een feestje en zal dit jaar zijn reputatie waarschijnlijk weer waarmaken met artiesten als Disclosure, San Holo en The Chemical Brothers.

Op festivals voel ik me goed want muziek zit me in het bloed. Liefhebber van van alles en nog wat. O.a. Guns N'Roses, Fleetwood Mac, Passenger, Rammstein, Stanley Clarke, My Baby, Stevie Wonder etc.