Na Sting en Snow Patrol kondigt Bospop 2019 ook Skunk Anansie en meer aan

Skunk Anansie
Foto: Duygu Akbulut & Candeniz Ülgen

Nadat Bospop vorige week bekendmaakte dat het festival volgend jaar drie dagen duurt, is het nu het moment voor achttien nieuwe bevestigingen. Naast Sting en John Fogerty staan ook Kodaline en Richard Ashcroft op het affiche. 

In De Limburger verschenen vanochtend drie nieuwe namen voor Bospop, namelijk: Sting, John Fogerty en Snow Patrol. Dit zijn dan ook meteen de headliners van het festival, die elk een dag afsluiten.

De organisatie van het festival heeft zojuist nog vijftien nieuwe namen bekend gemaakt. Onder andere Skunk Anansie, Kodaline, Richard Aschcroft en Nile Rodgers & Chic staan op het podium van het Limburgse festival. Bekijk al de bekendgemaakte artiesten in het Facebook-bericht hieronder.

Eerder verklapte Level 42 zijn optreden op het Limburgse festival. Dit werd direct door het festival bekrachtigd.

Sting

Foto: Eric Ryan Anderson

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterren bestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977, samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers, The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger vorig jaar nog in een uitverkochte AFAS Live.

Bospop 2019

Photo: Louise Vos / Festileaks

Bospop 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord. Het festivalterrein bestaat uit twee podia, een gezellige camping, een 24-uurs tent, de Café Area en een sfeervolle festivalmarkt. Afgelopen editie waren onder meer a-ha, Billy Idol, Live, UB40 en Simple Minds van de partij. Check de website van het festival voor meer informatie. Via dit kanaal start zaterdag 22 december de kaartverkoop.

Benieuwd wat de bezoekers van de 2018 editie vonden? Lees er alles over in het Festivalrapport.

Bospop Logo

Bospop 2024

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam