Festileagues: dit zijn de winnaars van de Mañana Mañana-opdrachten

Mañana Mañana 2019
Photo: Marloes Verkade / Festileaks

De strijd der strijden met als hoofdprijs de zomer van je leven is in volle gang. Om nog meer kans te maken op kaarten voor 18 festivals vallen er bij Festileagues bonuspunten te verdienen voor de leukste en creatiefste inzendingen. Welke strijders krijgen de bonuspunten voor de Mañana Mañana-opdrachten?

Er konden na Best Kept Secret en Pinkpop opnieuw bonuspunten verdiend worden door jullie creativiteit de vrije loop te laten. Vandaag onthult Festileagues de scores en inzendingen voor de doe-opdrachten voor Mañana Mañana. Alle top tien-inzendingen worden zichtbaar op de Festileagues Wall of Fame.

Denk jij dat je samen met je festivalsquad opgewassen bent tegen de creativiteit van onderstaande teams en willen jullie kans maken op toegang tot 18 festivals in 2021? Deelnemen aan de felle festivalstrijd Festileagues is nog steeds mogelijk. Bij de volgende deadline zijn bonuspunten te verdienen voor Indian Summer en Jera On Air. Ook staan er nog voldoende andere opdrachten open. Genoeg kansen om een inhaalslag te slaan!

Opdracht: ‘show je talenten op het open podium van Mañana Mañana’

In de eerste opdracht lieten de teams zien wat ze in huis hadden op het open podium van het festival. Verborgen talenten, gezamenlijke dansmoves of zingen als nachtegalen: het mocht allemaal. In een tijdsslot van maximaal dertig seconden mochten de teams hun kunsten laten zien. In totaal waren er 38 inzendingen. Na lang beraad komt de jury met de volgende top tien:

10. DuaSwift (1 bonuspunt)
9. Schouten (2)
8. Stralende rupsjes (3)
7. Zuiderzee (4)
6. Gurlznight For The Win (5)
5. The F*cking C*nts (8)
4. The Emanny (12)

#3 – Team ‘De Stokertjes’ (17)

Gewapend met een ukelele presenteren De Stokertjes vanuit hun kasteel een fantastisch lied met zelfbedachte lyrics. ”Wat rijmt er op zomer? Stoker!” Na een tijdje wordt de ukele ingeruild voor een elektrische gitaar voor wat rock ’n roll. Ze sluiten af met een rap met wederom zelfgemaakte tekst. De bonuspunten (en wellicht een nieuwe carrière?) zijn zeker verdiend!

#2 – Team ‘Andere Ideeën’ (23)

Dit team doet zijn naam eer aan en komt inderdaad met een heel ander idee. In een fantastisch wereldkaartjasje presenteren ze een nieuwe versie van ‘Vader Jacob’. Met een beat eronder en wat effectjes erbij hebben ze dit kinderliedje omgetoverd tot een catchy klepper. Goed gedaan!

#1 – Team ‘YJJDR2020’ (30)

Het winnende open podium-talent is Team YJJDR2020. Zij toverden ”Home” van Dotan om tot een geheel nieuwe versie, waarbij ze alle instrumenten apart monteerden in een video. Ook werden er interessante nieuwe middelen ingezet om muziek te maken: zo slaan ze bierflesjes tegen elkaar aan en stampen ze op het gras. Gefeliciteerd met de volle dertig bonuspunten!

Opdracht: ‘Creëer je eigen Mañana Mañana-kasteel’

Denk je aan Mañana Mañana, dan denk je vast aan het iconische kasteel Vorden. In deze opdracht mochten de teams hun eigen kasteel bouwen. Ophaalbruggen of uitkijktorens, karton of bakstenen: de teams mochten het zo gek maken als ze zelf konden bedenken. De jury heeft met grote moeite uit de 40 inzendingen een keuze te kunnen maken. Hieronder volgt de top tien:

10. Schouten (1 bonuspunt)
9. GLITTERGARNITUUR (2)
8. Andere Ideeën (3)
7. Team Lange Voorpret (4)
6. Gurlznight For The Win (5)
5. De Sjaenies (8)
4. Smells Like Team Spirit (12)

#3 – Team ‘Bestkeptsecret’ (17)

Bestkeptsecret toverde een fantastisch kartonnen kasteel met ophaalbrug tevoorschijn. Het dak ontbreekt, maar daar is een goede reden voor. ”Tijdens een van de wilde nachten, waarover we niet verder willen uitweiden, stortte helaas het dak in. Wel kunnen we meegeven dat het op Pukkelpop 2006 gebeurde”, aldus het team. ”Nu er in 2020 geen festivals gepland zijn wordt dit kasteel nog drukker bezocht dan anders. Een bedevaartsoord zoals er weinig bestaan.” De toegevoegde planten geven het kasteel een sprookjesachtig uiterlijk. Ook de ramen met verschillende kleuren karton zien er heel mooi uit. Een welverdiende podiumplek voor dit team!

#2 – Team ‘The F*cking C*nts’ (23)

The F*cking Cunts bouwden dit schitterende kasteel van betonblokken, compleet uitgerust met keukenrolverrekijkers en een ophaalbrug van pallets. Het kasteel is versierd met gekleurde vlaggen en een wapenschild met de letters van het team. Daarnaast liet het team een foto zien waarbij ze even pauze namen van het bouwen met een welverdiend biertje. ”Wij hebben het kasteel in 1 dag gebouwd, want ja Mañana, mañana…” Fantastisch gedaan!

#1 – Team ‘Ultrafoxy’ (30)

‘Castillo Ultra Astuta’, zo heet het fantastische bouwwerk van team Ultrafoxy. Het kasteel heeft mooie torens, een hek voor de ophaalbrug en fraaie kantelen. ”Dit kasteel is vanaf nu de HQ van Ultrafoxy en is dan ook Castillo Ulstra Astuta gedoopt. Het is voorzien van verschillende uitkijkposten waar we de concurrentie scherp in de gaten kunnen houden en een ophaalbrug die we kunnen ophalen als dat nodig is. Ook te huur voor bruiloften en partijen”, aldus het team. Gefeliciteerd met de eerste plaats in de top tien!