Social Verdict: Dit vonden jullie van Mumford & Sons

Photo: Ben Houdijk

Voor sommige Pinkpop-bezoekers was Mumford & Sons misschien niet de gedroomde headliner, maar wat een feest maakten zij van de Main Stage op de eerste dag. Met een setlist van anderhalf uur speelden ze al hun hits en nog veel meer. Maar wat is jullie ervaring?

Bucketlistmateriaal voor band en fans

Waar Mumford & Sons in 2012 nog even met Bruce Springsteen mee het podium op kwam, mocht de formatie dit jaar zelf de headline-spot invullen. Een moment waar iedereen lang naar uitkeek. Met een euforische set konden fans weer een puntje van de bucketlist afstrepen. Frontman Marcus Mumford keek er zelf ook ontzettend naar uit, laat hij weten tijdens het optreden.

https://www.instagram.com/p/ByerzF3ndC9/?utm_source=ig_web_copy_link

Een euforisch begin van het optreden

Vooral het begin van de show maakt indruk bij de fans. Mumford & Sons maakt een vliegende start. Na drie nummers zijn ‘Guiding Light’, ‘Little Lion Man’ én ‘The Cave’ al voorbij gekomen. De band maakt er vanaf het begin al een feestje van.

Up close and personal met Marcus Mumford

Frontman Marcus Mumford had er zin in en liet dat duidelijk merken. De zanger van de band houdt van zijn fans en besloot tijdens ‘Ditmas’ het publiek in te duiken. Het resultaat was een menigte uitzinnige fans zodra de frontman in de buurt kwam.

https://www.instagram.com/p/Bye5KUSgOvd/?utm_source=ig_web_copy_link

Mumford & Sons het lichtbaken, terwijl de avond valt

Als headliner mag Mumford & Sons de eerste dag van Pinkpop in het donker afsluiten. Met een prachtige lichtshow en nog mooiere songs zorgt het voor een van de hoogtepunten van de zaterdag. Wanneer de band start met ‘Guiding Light’ is het meteen duidelijk: Mumford & Sons is zelf het lichtbaken van dag één.

https://www.instagram.com/p/Byd-Yhbicyq/?utm_source=ig_web_copy_link

Ook kritische noten bij het afsluitende optreden

Niet iedereen kon het optreden evenzeer waarderen. Hoewel de band kan rekenen op de nodige sympathie, zijn er veel festivalgangers die in Mumford & Sons nog geen headliner zien. Zij zien liever grote stadionacts als afsluiter van Pinkpop.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen