Dit vonden jullie van Fleetwood Mac op Pinkpop 2019

Fleetwood Mac had gister de eer om de 50e editie van Pinkpop af te sluiten. Deze legendarische band speelde een ruime twee uur vol, tot genoegen van vele. De show zat bomvol hits en zorgde hiermee voor een waardige afsluiter van het Pinkpop weekend. Jullie hadden hier natuurlijk genoeg over te zeggen, hier jullie ervaringen.

Chronisch kippenvel

Dat Fleetwood Mac een knaller van een show kon neerzetten wisten we allemaal. En dit optreden zorgde dan ook bij veel mensen voor kippenvel en magische momenten. Het moment dat Stevie Nicks Landslide inzette was een van die momenten. Een show met veel hoogtepunten die laat zien dat ervaring op het podium (59 jaar!) zijn vruchten afwerpt.

Na regen, komt Fleetwood Mac

Na een regenachtige middag op de Pinkpop-maandag, was het ook bij de start van de Fleetwood Mac show flink aan het druppelen. Dit barre weer zorgde voor een uitgesproken respect vanuit de band, die het maar stoer vonden dat het publiek zich er niks van aan trok. Gelukkig was dit het allemaal waard, en werden we getrakteerd op een memorabele show.

Meezingen tot je er bij neer valt

Er viel tijdens de show genoeg mee te zingen. De ene na de andere hit kwam dan ook langs. Of het nu ‘Go Your Own Way’ was, of ‘Dreams’, het werd op de Pinkpop weide allemaal meegezongen.
En dankzij Neil Finn, van Crowded house, werden we zelfs nog getrakteerd op ‘Don’t dream it’s over’.

Lindsey Buckingham wordt gemist

Een belangrijk onderdeel van de Fleetwood Mac bezetting werd stiekem toch wel gemist door het publiek. Ondanks dat invaller Neil Finn het goed deed, was het ontbreken van de originele frontman, Lindsey Buckingham, te merken. Gelukkig werd dit goed opgevangen door de rest van de band, maar Linsey had toch wel de kers op de taart geweest.

https://twitter.com/Bertadelic/status/1138208037687238656

Wat vind jij van Pinkpop 2019?

Was jij op Pinkpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pinkpop”]

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen