De 25 beste optredens van Graspop 2019

Sabaton - Graspop 2019
Photo: Tim Tronckoe (Graspop Metal Meeting 2019)

De rust is weer teruggekeerd in Dessel, maar het had niet veel gescheeld of de festivalweide van Graspop Metal Meeting was helemaal kapot gespeeld. Zoveel headlinewaardige namen op het affiche en optredens waar zoveel spektakel bij zit dat je bijna niet kunt kiezen. Maar welke bands waren nou echt geweldig?

Wij vroegen de bezoekers van Graspop 2019 naar hun persoonlijke top 5 optredens die ze het afgelopen weekend hebben gezien. Zoals verwacht gingen de antwoorden alle kanten op, maar er kan er maar één de beste zijn. De volledige top 25 beste optredens van Graspop Metal Meeting 2019 check je hieronder.

De Graspop countdown

25. Slash
24. The Hu
23. Beast in Black
22. Godsmack
21. Glenn Hughes (Deep Purple set)
20. Mysticum
19. Trivium
18. Sick Of It All
17. Lamb of God
16. Demons & Wizards
15. Disturbed
14. While She Sleeps
13. Architects
12. Delain
11. Amon Amarth
10. Stone Temple Pilots
9. Lynyrd Skynyrd
8. Rob Zombie
7. Gojira
6. Def Leppard
5. Fever 333
4. Slayer

3. KISS

Kiss - Graspop 2019
Photo: Stijn Verbruggen (Graspop Metal Meeting 2019)

KISS maakte zijn laatste entree op Graspop, want na een carrière van ruim 45 jaar hebben de heren besloten te stoppen. Met een wervelende afscheidstournee genaamd End of the Road geven zij nog een laatste show in België. Hoogtepunten van het optreden waren onder meer een Paul Stanley die via een kabelbaan naar een podium middenin het publiek speelde. Verder trakteerde Gene Simmons het publiek op zijn laatste bass solo in Dessel op een wel heel unieke wijze. Namelijk bovenop het podium, want waarom zou je op het normale podium staan? Last but not least: bij de allergrootste hit ‘I Was Made For Loving You’ zong het hele publiek mee. Vuurwerk en kippenvel!

2. Sabaton

Sabaton - Graspop 2019
Photo: Tim Tronckoe (Graspop Metal Meeting 2019)

Op Graspop is het podium wel vaker goed gedecoreerd, maar Sabaton doet er nog een stapje bovenop. Met barricades, prikkeldraad en grafstenen weet de Zweedse powermetalband een zekere oorlogsstemming neer te zetten. De drummer speelt vanuit een tank en de band had in ‘The Great War Choir’ een persoonlijk koor van mannen in oude legeruniformen voor de gelegenheid meegebracht. De heren van Sabaton krijgen mede dankzij deze overbluffende performance het publiek mee aan beide kanten van het veld. Zanger Joakim Bróden raakte bijna geëmotioneerd, omdat de Zweden nog nooit zoveel mensen op hun muziek zagen meeklappen.

1. Slipknot

Slipknot - Graspop 2019
Photo: Rudy De Doncker (Graspop Metal Meeting 2019)

Slipknot bewijst voor de zevende keer een fantastische show weg te kunnen geven op Graspop. Met hits als ‘Before I Forget’ en ‘Psychosocial’ springt het hele publiek mee. De gemaskerde band haalt alles uit de kast en speelt een megastrakke show. De visuals versterken de show nog meer dan normaal. Tijdens ‘Spit It Out’ blijft het publiek 5 minuten op de grond hurken tot het weer op mag komen met een explosie van springende metalheads tot gevolg. Tussendoor zorgt de groep voor een nog groter feest, want zanger Corey Taylor maakt enkele schijnbewegingen, waardoor een deel al opspringt. Het is duidelijk te merken dat Slipknot geen onbekende is voor het Graspop-publiek. De festivalweide brult ieder nummer namelijk keihard mee. Volgend jaar volgt een nieuwe kans om de show van Slipknot te bewonderen. Er staat dan een nieuwe tour op de band te wachten.

Wat vond jij van Graspop 2019?

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Was jij op Graspop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”graspop”]

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen