Slipknot hint naar nieuwe optredens in 2020

2005
Slipknot 2018

Het lijkt erop dat de Amerikaanse metalband Slipknot volgend jaar opnieuw op tournee gaat. Tijdens de laatste editie van Download doken posters op die op een snelle terugkeer lijken te duiden.

De posters zijn simpel doch duidelijk: ook volgend jaar zal Slipknot van zich laten horen. De band brengt in augustus hun zevende album We Are Not Your Kind uit. De release valt daarmee pas na de Europese optredens.

Slipknot organiseert voorafgaand aan de komende editie van Hellfest hun eigen evenement. Knotfest kent naast een optreden van Slipknot ook shows van Behemoth, Amon Amarth en Papa Roach. Volgens Loudwire zou Knotfest volgend jaar uitbreiden naar meerdere landen in Europa.

De groep rondom zanger Corey Taylor was afgelopen weekend headliner op de Britse editie van Download en speelde eerder dit jaar op Rock am Ring. De laatste show in Nederland dateert uit 2015. Toen waren de mannen op FortaRock te zien. De Amerikanen zijn komend weekend wel te zien bij onze zuiderburen, daar headlinen ze Graspop 2019.

Slipknot

slipknot

Slipknot is een Amerikaanse nu-metalband, die ontstond in 1995. Het negental brak in 1999 door met het gelijknamige debuutalbum, dat in Amerika tweemaal bekroond werd met platina. De band is het meest bekend geworden met anthems als ‘Before I Forget’ en de spectaculaire liveshows. In 2014 bracht de groep zijn meest recente album uit met .5: The Gray Chapter. Het album werd opgedragen aan de overleden bassist Paul Gray. In augustus komt er een nieuw album uit.

De komende zomer speelt de band op diverse Europese festivals, waaronder Graspop, Download UK en Rock Am Ring.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.