Hoe groot is het festivalterrein van Glastonbury nou echt?

Glastonbury
Photo: Kris Williams

Glastonbury is met afstand het meest iconische festival dat anno 2019 nog plaatsvindt. Met een breed arsenaal aan headliners en de unieke sfeer is het een festival dat bij veel liefhebbers op de bucketlist staat. Maar hoe groot is het terrein in vergelijking met andere festivals?

De vlaggen voor het immense veld van de Pyramid Stage. Het is een herkenbaar beeld voor de meeste festivalliefhebbers. Het terrein van het festival ligt in het zuiden van Engeland een stuk onder Bristol en Bath. Dat de organisatie gebruik maakt van een groot oppervlak weten we. Maar hoe groot is het terrein in vergelijking met andere festivals? Via deze link kun je het festivalterrein van Glastonbury over andere plekken heen leggen. Wij testen er hier een aantal voor je uit.

Pinkpop

Het verschil met Megaland, het festivalterrein van Pinkpop, is gerust indrukwekkend te noemen. Zoals je in bovenstaande afbeelding kan zien is het festivalterrein van Glastonbury zeker tien keer zo groot als dat van Pinkpop. Heeft dat gevolgen voor het programma? Niet direct. Zo wisten Pinkpop 2019 en Glastonbury 2019 allebei The Cure vast te leggen voor een optreden.

Rock Werchter

Hoe ziet het terrein van Rock Werchter eruit in vergelijking met dat van de Britten? Ook hier wint Glastonbury het met gemak van onze Zuiderburen. Sterker nog: Het festivalterrein van Glastonbury is groter dan het festivalterrein van Rock Werchter, een aantal campings, en het dorpje Werchter zelf. Easy win!

Lowlands

Ons oude vertrouwde Walibi mag uiteraard niet in de lijst ontbreken. Het evenemententerrein, waar onder meer Lowlands plaatsvind, ligt in Biddinghuizen. Vond jij de afstand van de Alpha naar de Bravo ver? Heb dan maar medelijden met het publiek van Glastonbury!

Amsterdam

Omdat het zo leuk is: Glastonbury vs. Amsterdam. Doen de Engelse weilanden ook niet onder voor onze hoofdstad? In de bovenstaande afbeelding vind je het antwoord. Van het Centraal Station tot aan de Vijzelgracht, en van de prinsengracht terug naar de Amstel en de Torontobrug. Het terrein van Glasto is van zo’n grootte dat je er in Amsterdam gerust een paar tramritjes tegenaan zou moeten gooien om de afstand te overbruggen.

Glastonbury 2019

Foto: Rachel Docherty

Glastonbury 2019 vindt plaats van 26 tot en met 30 juni. Voor elke editie weet het Britse festival weer de grootste namen te strikken. Dit jaar staan onder meer Stormzy, Kylie MinogueJanelle MonáeThe Cure en The Killers op het festival.

Kaartjes voor het festival zijn niet meer te verkrijgen. De tickets voor het evenement gingen op 4 oktober in de verkoop en waren traditiegetrouw vrijwel direct uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 juni 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.