In beeld: de laatste Pinkpop van Major Lazer

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Aan al het moois komt een einde. Zo ook aan de zegetocht van Major Lazer op Nederlandse festivals. Het dancetrio zette dit weekend Pinkpop nog één keer op z’n kop. Hierna stoppen de heren namelijk met Major Lazer, mede door het drukke schema van Diplo. Hoe de show eruit zag? Dat zie je hier!

Een indrukwekkende stage

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Major Lazer pakte uit voor de laatste keer Pinkpop. Ze stonden in een nieuwe formatie (met Diplo, Walshy Fire en nieuweling Ape Drums) en hadden ook een nieuwe stage. Een gigantisch hoofd van Major Lazer pronkte bovenaan een piramide van lichtinstallaties. Het hoofd was al indrukwekkend, maar kreeg een extra dimensie door de visuals erachter. Een goed doordachte stage-setting!

Zomerse beats

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks

Het zag er de hele show naar uit dat het ging regenen, maar daar kwam door de zomerse beats van Major Lazer niets van in. Je waande je af en toe even op Jamaica.

Heerlijk feestje

https://www.instagram.com/p/Bykb3lRDvby/

Wil je een feestje? Boek dan Major Lazer. De mannen weten als geen ander hoe ze een menigte aan het dansen kunnen krijgen. Het publiek doet met alle liefde alles wat Walshy Fire van ze vraagt.

Alles uit de kast

Niet alleen de stage was spectaculair trouwens. Wat dacht je van alle extra’s, zoals danseressen en CO2 kanonnen. Major Lazer haalde werkelijk alles uit de kast en dat leverde veel mooie plaatjes op.

Vlam in de pan

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Maar niet alleen CO2. Major Lazer vlamde ook vaak genoeg de pan uit. Letterlijk én figuurlijk. Als je die twee dan ook nog combineerde, kreeg je zulke mooie plaatjes.

Gast op podium

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

En er kwam ook nog even iemand op bezoek. Diplo nodigde Spiderman uit om op zijn dj-booth te komen dansen. Nederland gaat er helemaal lekker op!

Major Lazer <3 Nederland

En hadden we al verteld dat Major Lazer hartstikke gek is van Nederland? De danceformatie vertelt tijdens de show veel nummers in Nederland geschreven te hebben, gevolgd door ‘Traag’ van Bizzey.

Wat vind jij van Pinkpop 2019?

Was jij op Pinkpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pinkpop”]

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen