Terugblik: Dit waren de meest opvallende partytenten van Lowlands 2019

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Je tentje fatsoenlijk opzetten is geen hogere wiskunde. Wat echter wel de nodige lof verdient: het zo schitterend, opvallend of sfeervol mogelijk inrichten van je partytent. Laat Lowlands nu net het Walhalla zijn voor dit soort taferelen. Wij zetten de meest opvallende stalletjes van 2019 voor je op een rijtje.

Wanneer je de skyline van Lowlands zou moeten tekenen, staan de schoorstenen centraal. Toch? Fout, sukkel! Het bos aan partytenten dat zich ieder jaar op de camping manifesteert, slaat zelfs je natste dromen uit het veld. Niet alleen zijn het er teveel om fysiek waar te nemen, ook scoort de meerderheid van de bezoekers de nodige libido-punten door aan de haal te gaan met prachtige versiering. Wij zochten uit wat de verhalen hierachter zijn.

Rood Ka(m)pje

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Bovenstaand tentenkamp weet niet alleen uit te pakken met de versiering, maar scoort ook bonuspunten voor de opvallende tent an sich. “We zijn met een groep van tien, waarvan de helft met elkaar samen heeft gewoond. Alles stond toen al in het teken om compleet naar de klote te gaan, wat nu dus ook op Lowlands het geval is.” Net buiten het frame staat ook nog een opblaaszwembad. “Deze diende als koelkast voor al het bier, totdat voorbijgangers dachten dat dit synoniem stond voor ‘open bar’. Dit is natuurlijk geen probleem als je er lekker bij komt zitten. Iedereen is welkom!”

WB 24 2/3

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Een tentenkamp met de capaciteit voor twintig zie je niet heel vaak. Ben je toch alpha genoeg om donderdag zo’n luxeplek te bemachtigen, dan heet je tentenkamp waarschijnlijk ‘WB 24 2/3’. Het gerucht gaat dat wanneer je op station Lelystad tegen de muur aan rent, je hier terecht komt. “We hebben eigenlijk gewoon alles gesjouwd. Confettikanonnen, meters aan afzetlint en deze 1,80 meter eenhoorn – logischerwijs bekroond tot Joost.”

Het naamloze vennootschap

Low 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Voor wie uit Nieuwveen en omstreken komt, zijn dit bekende koppies – en met recht en reden. De gezelligheid spat er namelijk af. Over de speakers worden Volendamse krakers moeiteloos gemixt met het Russische Neuromonakh Feofan, die hier gisteren op Lowlands op de bühne stonden. “We slapen met z’n vijftienen in de tent, eten ’s ochtends zelfgemaakte hamburgers en pannenkoeken en hebben een zelfgemaakte koelbox met twaalf zakken ijs.” Middenin het gesprek wordt dan ook een biertje aangeboden, dat na ruim 50 uur nog steeds ijskoud is.

Anti Bad Vibe Shield

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Door de handige plaatsing aan het pad vliegen de positieve kreten van dit collectief je om de oren. “KEEP IT GREEN, KEEP IT CLEAN” en “ik zou wel als een vega-roofvogel willen reïncarneren,” om maar wat voorbeelden te noemen. Bij Anti Bad Vibe Shield word je onopgemerkt meegezogen in een stroming van positiviteit. “We zijn een behoorlijk bij elkaar geraapt zooitje. We zijn met meer, maar sowieso één van ons ligt nog in de tent te escaleren.” Het gaat zelfs zover dat wanneer je met droge lippen aan komt zetten, je een potje vaseline in je handen krijgt geduwd, waar je gewoon je vinger in mag dippen. Over samenhorigheid op Lowlands gesproken.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.