Iron Maiden in 2020 mogelijk terug naar Europa

Volgens de Franse radio-producent Francis Zégut gaat Iron Maiden waarschijnlijk volgend jaar optreden in het La Défense Arena in Parijs, voorheen ook wel bekend als de U Arena. De datum zou ergens in mei zijn, waarmee een Europese festivaltour mogelijk wordt gemaakt.

Eerder gingen er al geruchten rond dat Iron Maiden bezig is met een nieuw album. Nu zegt de RTL-radioproducer dat de metalband volgend jaar mei verschijnt in Parijs. Mocht Zégut gelijk hebben keert Iron Maiden na twee jaar weer terug naar Europa. De groep van onder meer ‘Fear of the Dark’ heeft zelf nog niks bevestigd over een nieuwe Europese tour. Of de mannen volgend jaar daadwerkelijk de overtocht maken, is dus nog even afwachten.

Momenteel staat de band rond Bruce Dickinson op de vooravond van het Amerikaanse deel van de Legacy of the Beast tour, welke 18 juli van start gaat. Later dit jaar krijgen fans de gitaren nog te horen op Rock in Rio 2019.

Iron Maiden

Iron Maiden is een van de grootste en bekendste metalbands aller tijden. De Britse band brak in de jaren ’80 door met nummers als ‘Number of the Beast’, ‘2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’. Het laatste album van de heren, The Book of Souls, dateert van 2015. Ondanks gebrek aan recenter materiaal is de Britse metal band live een garantie op losgaan. In 2018 tourde de band nog langs festivals en stadions, met passages op onder meer Graspop en in de Gelredome.